Hirdetés

Szó szerint nagyot villantott a Hisense Berlinben



|

Az IFA kiállításon többek között egy hatalmas és gyönyörű képpel rendelkező tévét és egy igazán különleges mobilt láttunk a gyártó standján.

Hirdetés

A Hisense neve eddig leginkább az ázsiai régióban volt ismert (ott ráadásul egy csomó termékkategóriában az első számú gyártónak számít évek óta), de egy ideje erősen dolgoznak azon, hogy világszinten is minél többen megismerjék őket. Megnéztük és levideóztuk, mivel készültek a berlini IFA kiállításra. Először jöjjenek a szöveges tények, aztán pedig a videós összefoglaló!

Hirdetés

Játék a fénnyel

Nehéz is lett volna elkerülni a Hisense standot a kiállítás területén, hiszen egy hatalmas, és kifejezetten szemkápráztató képet adó óriástévé invitálta be a látogatókat. A készülék egyelőre nem száll fel az idén elindult 8K-vonatra, de igazából erre tartalmak híján még nincs is akkora szükség. A 4K felbontású készülék inkább azzal tűnik ki az átlagból, hogy local dimming technológiát használ a háttérvilágítás minőségének felturbózására.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a panel mögötti világítást kisebb szektorokra osztották, így kikapcsolhatják illetve elsötétíthetik azokat a területeket, amelyeken épp fekete vagy sötét jelenet látható. Ezáltal az LCD-k "még a legfeketébb fekete is legfeljebb szürke" hátrányát kiválóan ki tudják küszöbölni, miközben a megvilágított területek továbbra is fényesen, kontrasztosan, színgazdagon maradnak.

A Hisense a már többek által is használt local dimminget emelte új szintre azzal, hogy ULED tévéikben ezernél is több ilyen zónára osztották fel a háttérvilágítást, így kifejezetten precízen tudják a sötét és világos objektumokat a világítással körülhatárolni. A standon ráadásul megvillantották azt a modellt is, amely még fejlesztés alatt áll, de a demó eszköz már működik: ebbe egy egészen elképesztő, 5000+ zónára osztott háttérvilágítást építettek be.

A technológia kihasználásához persze főleg nagyobb, legalább 75" képátlójú készülékekre van szükség, de a gyártó igyekszik kiterjeszteni mindezt a kisebb, akár 55" környéki modellekre is.

Okos papír a mobilban

Emellett egy csomó minőségi multimédiás kiegészítőt is bemutattak, többek között soundbarokat és rövid vetítési távolságú projektorokat. Ezek ugyan még nem érhetőek el Magyarországon, de szép lassan hazánkat is "beveszi" a Hisense, hiszen a légkondícionálókkal már elindult a magyar forgalmazó hivatalos weboldala, amely később további eszköztípusokkal bővül.

Berlinben például telefonokat is kiállított a Hisense, többek között az izgalmasnak tűnő A6 modellt. Ennek érdekessége, hogy a hátlapja is aktív, egy e-ink kijelző, amin az akku különösebb terhelése nélkül tudjuk megnézni a legfrissebb értesítéseket és állapotjelzéseket.

Ez a telefon egyelőre csak az ázsiai piacon jelenik meg, de a gyártó tervei között szerepel, hogy ezt is elindítja a világ többi piaca felé, ahogy az okos-portfólióját is. Láttunk a már említett klímák között is okosotthon-kompatibilis modelleket, ahogy hűtőt, vagy épp világítás-kapcsolót is. Remélhetőleg ezeket is látjuk nemsokára magyar polcokon, és persze a tesztlaborunkban is.

Most pedig nézzük meg mindezt videón is, egyenesen a helyszínről!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.