Hirdetés

Hitelesnek tűnő, adathalász oldalakra figyelmeztet az OTP Bank



|

Az OTP közleményben hívja fel a figyelmet a körültekintőbb internetes bankolásra.

Hirdetés

Elképesztő mértékben elszaporodtak az internetes és telefonos csalások az elmúlt időszakban. Sajnos az adathalász próbálkozások már nem csak e-mailekben jöhetnek szembe, nem ritka, hogy telefonon is próbálkoznak rossz szándékú személyek, most pedig egy újabb módszerre hívta fel a figyelmet az OTP Bank, amivel több bank ügyfeleinek adatait próbálják megszerezni.

Körültekintő és tudatos internetezéssel kivédhető, de elég csak egy rövid időre figyelmetlennek lenni.

Hirdetés

A közleményben az OTP egy új módszerre hívja fel a figyelmet, ahol az internetes keresőoldali találatok között hivatalos banki oldalakra zavarba ejtően hasonlító felületek találhatók. Mivel sajnos sokan nem tudják megkülönbözteti a csaló és az igazi weboldalt, beírnak minden szükséges információt, tehát az áldozatok önmaguk adják át a rendkívül kényes belépési adataikat.

A bank szerint a leghatékonyabb védekezés, ha keresés helyett a felhasználó egyenesen a bank ismert weboldalára navigál, a keresések között ugyanis előfordulhat, hogy csaló weboldalak kiemelve, az igazi előtt jelennek meg.

Az OTP azt javasolja az ügyfeleinek, internetes belépéskor győződjenek meg róla, hogy az URL-nél valóban a https://www.otpbank.hu/ cím látható, továbbá a lakatra kattintva ellenőrizzék, hogy a tanúsítvány valóban tőlük származik. Amennyiben nem, azonnal meg kell szakítani a munkakapcsolatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.