Hirdetés

Hivatalos: a Huawei eladja a Honort



|

Marad a Honor jelenlegi vezetősége és stratégiája, de a jövőben a Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. lesz a tulajdonosa.

Hirdetés

A Reuters egy hete adta hírül, hogy a forrásai szerint 15 milliárd dollárért eladja a Honort a Huawei, és az üzletet már a hétvégén bejelenthetik. Nem sokat tévedett a jelentés, a Huawei hivatalosan is megerősítette: eladja a Honor üzletágát, teljes egészében. 

A Huawei hivatalos közleménye szerint azért döntöttek az eladás mellett, mert ezekben a nehéz időkben az ipari technológiai elemek nem fenntarthatóak, a fogyasztói ágazatok pedig hatalmas nyomás alatt vannak, ők pedig szeretnék, ha a Honor működése folytatódhatna. Ezért a teljes üzletágat eladják. 

Hirdetés

Az új tulajdonos a Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. lesz, amely megtartja a Honor teljes vezetőségét és jelenlegi stratégiáját, illetve megvédi a fogyasztók, beszállítók, partnerek és dolgozók érdekeit. A vállalat egyébként egy több mint 30 tagot számláló konzorcium által jött létre. A Huawei-nek egyetlen részvénye sem lesz benne, a vezetésbe sem szól bele, a tervezéstől és gyártástól a forgalmazásig mindent az új tulajdonos intéz. 

Arról még nincs hír, hogy a Honor mikor kaphatja vissza a Google-támogatást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.