Hirdetés

Hivatalos: átengedheti a spamszűrőn a politikai e-maileket a Google



|

A Google megkapta az engedélyt, hogy a felhasználókra bízza a politikai tartalmú e-mailek fogadását.

Hirdetés

Amerikában évek óta hevesen kritizálják a Google-t a republikánusok, amiért a keresőóriás népszerű e-mail szolgáltatása, a Gmail levélszemét-szűrője állítólag aránytalan mennyiségben blokkolja az ő jelöltjeiktől származó leveleket a demokraták üzeneteihez képest.

Két szenátor júniusban még egy törvényjavaslatot is benyújtott, amely rákényszerítette volna a nagy tech cégeket a szűrési technológiájuk átláthatóbbá tételére, melyre válaszul a Google kérelmet nyújtott be a Szövetségi Választási Bizottsághoz (FEC), hogy teljes egészében elhagyhassa a politikai tartalmú üzenetek blokkolását.

Hirdetés

A FEC áldására azért volt szükség, mert az amerikai törvények értelmében a privát cégek nem folyhatnak bele a kampányba. A testület azonban arra jutott, hogy a Gmail ingyenes volta miatt a változtatás nem lépi át a fennálló jogi keretek határait, így zöld utat adott a politikai tartalmú e-mailek szűretlen továbbításához.

Első körben tesztüzemmódban fut majd a program, és igyekszik minél nagyobb kontrollt adni a felhasználóknak. Az e-mailek így tartalmazni fognak egy értesítést arról, hogy a célszemély szeretne-e a jövőben is ilyen tartalmú üzeneteket kapni, valamint minden egyes levélben lennie kell egy gombnak, amelyre kattintva könnyedén leiratkozhatnak a felhasználók a további agitációról.

Az Android Central érdeklődésére válaszolva a Google közölte, hogy a tesztprogramra érkező pozitív és negatív visszajelzések alapján változtatásokat is eszközölhetnek a politikai tartalmú e-mailek kezelésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.