Hirdetés

Hivatalos: befutott a ChatGPT androidos alkalmazása, innen tölthetitek



|

Hónapokkal az iOS-es verzió után végre a robotos platformon is elérhető a natív app.

Hirdetés

Az OpenAI cseppet sem siette el a népszerű ChatGPT mobiltelefonos debütálását, hiszen az első hivatalos alkalmazás csak májusban vált elérhetővé a mesterséges intelligenciás chatbothoz, és arra is csupán az iOS-es felhasználók repülhettek rá.

A fejlesztő akkor azt ígérte, hogy "hamarosan" az Androidra is megérkezik az app, ám az végül csak július második felében bukkant fel a Play Áruházban, kizárólag előrendelhető formában. Most azonban vége a várakozásnak, bárki rárepülhet a natív mobilos kliensre.

Hirdetés

Az OpenAI által kiadott ingyenes appot ezen a linken tudjátok letölteni, a végleges kiadás pedig ugyanazt ígéri, ami az előrendelés alatt is állt az adatlapon: eszközök közötti szinkronizációt és a chatbot mögött dolgozó GPT nyelvi modell legújabb fejlesztéseit. Ami az adatbiztonságot illeti, az alkalmazás olyan információkat gyűjt, mint a hozzávetőleges tartózkodási helyünk, az e-mail címünk, a telefonszámunk és az alkalmazással kapcsolatos tevékenységünk.

A jó hír, hogy az adatok titkosítva kerülnek raktározásra, a felhasználók pedig bármikor kérvényezhetik a róluk szóló állomány törlését. A ChatGPT-t egyébként a webes felületen keresztül eddig is el lehetett érni az androidos telefonokon, de a jelek szerint nagy lehetett az igény a hivatalos appra, mivel az már most 5 millió letöltés felett jár.

Az OpenAI-nak pedig jól is jöhet a rajttal járó extra felhajtás, az utóbbi időben ugyanis a ChatGPT leginkább azzal került be a hírekbe, hogy a rendszeres felhasználók körében egyre többen panaszkodnak a chatbot állítólagos lebutítására. A fejlesztő ugyanakkor tagadja ezt, a cég szerint az elégedetlen csevegők egyszerűen téves következtetéseket vonnak le a szöveggenerátor nyújtotta válaszokból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.