Hirdetés

Hivatalos: bemutatkozott a Samsung Galaxy S21 család



|

Három mobilt, egy fülhallgatót és egy okos nyomkövetőt is leleplezett a Samsung.

Hirdetés

A Samsung éveken keresztül kínosan ügyelt arra, hogy az S-szériás készülékei elől semmi ne happolhassa el a rivaldafényt, így bár a tavaszi modellek szinte minden alkalommal valamilyen nagy tech-esemény közelében érkeztek (CES, MWC), mégis pár hét csúsztatással egy saját, önálló rendezvényen kapták meg azt a bemutatót, ami az év első felében a csúcsliga trónusáért küzdő modelleknek kijárt.

Most azonban úgy tűnik, a jelenleg is javában zajló CES bejelentésekben gazdag forgatagában a konkurensek hírei elől próbálja meg lopni a showt a dél-koreai gyártó, hisz a Galaxy család legújabb tagjairól már év elején lerántották a leplet. Meglepetés persze nem igazán akad, a szivárogtatók egészen jól eltaláltak mindent, de nézzük tételesen, mit is rejt a Galaxy S21 széria!

Hirdetés

Tripla 21

Amint már megszokhattuk, ismételten három modellel kísérli meg a csúcstámadást a Samsung, és az elnevezések terén sem változtatott a cég a jól bevált receptjén: az S21 mellett kapunk egy S21+, valamint egy S21 Ultra jelzésű készüléket is. Előbbi kettő esetén a méretbeli különbségeken felül lényeges eltérés nem igazán akad, az Ultra modell azonban igyekszik rájuk licitálni minden szempontból.

Egységes, új dizájnt kapott mindhárom modell, melynek különlegességét a jelentősen átdolgozott kamera-félsziget adja. A telefonoknak remekül áll ez az új dizájnelem, bár a praktikussága már megkérdőjelezhető, hisz a teljes elrejtéséhez meglehetősen méretes tokokra lesz szükség.

A friss telefonok 120 Hz-es képfrissítést kínáló Dynamic AMOLED X2-es megjelenítővel szerelve érkeznek, a megjelenítő képátlója pedig az S21-nél 6,2, az S21+ esetén 6,7, míg az Ultra modellnél 6,8 hüvelykes. Már a kijelző terén is jelentősen eltávolodik a család másik két tagjától az Ultra, hisz míg az olcsóbb modellek a 120 Hz-es képfrissítést csupán FullHD+ felbontáson képesek hozni, addig a prémium flagshipnek ez a QHD-s érték mellett sem jelent gondot. Sőt, a legdrágább modell még S Pen kompatibilitást is kapott, igaz, az érintőceruzát külön kell beszerezni a telefonhoz.

A hazai boltok polcaira kerülő készülékeket az 5nm-es Exynos 2100-as rendszerchip hajtja majd, melynek kapcsán a gyártó stabilabb teljesítményt ígér, mint amit a 990-es modell esetén tapasztalhattak a felhasználók (az amerikai piacon egyébként a Snapdragon 888-as SoC kerül a készülékekbe). Természetesen az 5G mindhárom telefonban elérhető lesz, sőt adatkapcsolatok terén az Ultra már a WiFi 6E-t is támogatja. Telepméretben is az Ultra kínálja a maximumot, itt egy 5000 mAh-s akkumulátort kapnak a felhasználók, de a Plus-modell is szorosan a nyomában lohol a 4800 mAh-s akkujával, míg az S21 esetén be kell érnünk egy szerényebb, 4000 mAh-s komponenssel. A 25 W-os gyorstöltés mindhárom esetben elérhető, ahogy a 15 W-os vezeték nélküli töltés is. A töltőfejet persze az új S21-es modellek dobozában sem érdemes már keresni, a Samsung is felült az Apple által indított trendre.

A legnagyobb hangsúlyt a bejelentés során a fotós és videós képességek kapták, az Ultra hátlapján elhelyezett kamerakollekció pedig valószínűleg jó eséllyel bezsebelhet majd egy-két nevesebb díjat is, de ne szaladjunk ennyire előre. Az alapmodell kameraszigetén három képalkotó foglal helyet, a 12 megapixeles nagylátószögű főmodul mellett egy 64 megapixeles telefotó, valamint egy 12 megapixelese ultraszéles lencse terül el, a LED villanó pedig már nem is fért melléjük, így az a készülék házán vágott lyukból kandikál ki. Az S21+ esetén szintén ezek fogadják majd a vásárlót.

Az Ultra természetesen itt is emeli a tétet, hisz a 108 megapixeles főmodulja mellett egy 12 megapixeles nagy látőszögű kamera, valamint két telefotós szenzor is helyet kapott, melyek közül az egyik háromszoros, a másik tízszeres optikai zoomra is képes. Emellett visszatért a Note esetén kihagyott, százszoros közelítést ígérő Space Zoom is. Videós téren azt is kiemelték, hogy a 8K-s rögzítés lehetősége mellett egyidejűleg akár a mobil összes kamerával is indítható felvétel.

Az alapkészülék árazásával túlzottan nem lőtt mellé a gyártó, hisz a tárterülettől függően 329 990/349 990 forintos induló összeg az S21 esetén egészen reális. Ami már problémásabb kicsit, hogy a nagyjából 80 000 forintos árkülönbséget az S21+ modellnél sok minden nem indokolja, itt mégis egy 409 990/424 990 forintos startösszeg szerepel (attól függően, hogy a 128 GB-os vagy 256 GB-os tárterületet választjuk). Az Ultra 12 GB RAM-ot és 128 GB belső memóriát kínáló változata 479 990 forintba kerül, duplázott tárhely esetén 499 990 forintot kell fizetned, ha pedig a maximumra vágysz (512 GB tárhely és 16 GB RAM), akkor bizony már 549 990 forintot hagysz majd a kasszánál.  Ezen árak hallatán biztosan sokan felszisszennek, azonban egy ilyen "mindent bele" modell garantáltan megtalálja majd a közönségét - még ilyen csillagászati árcímke mellett is.

Nem csak telefonok jöttek

A Galaxy Buds modellekkel már a korábbiakban is kellően magasra rakta a lécet a Samsung, most pedig még feljebb tornázta azt, hisz megérkezett a Galaxy Buds Pro, mely több ügyes trükkel is igyekszik meggyőzni a felhasználókat arról, hogy a 89 990 forintos vételár minden fillérje megéri a befektetést.

Az IPX7-es ellenállósággal felvértezett füles intelligens aktív zajszűréssel kívánja a maximumot nyújtani, ezen kívül a beépített algoritmusoknak köszönhetően a zenei élmény optimalizálására is képes az aprócska készülék. Remek kényelmi szolgáltatásként a modell három mikrofonja folyamatosan fülel, és amint azt érzékeli a Buds Pro, hogy beszélni kezdtél, akkor automatikusan lehalkítja a füledbe üvöltő zenét.

A Buds Pro mellett még egy kiegészítő kütyüt is megmutatott a cég, így most már élőben is láthattuk a Samsung Galaxy Smart Tag modellt, melyről szintén csak az árazás és a megjelenési dátum kapcsán tudott újdonsággal szolgálni a gyártó, minden más már korábban kiszivárgott.

A Galaxy-család legújabb tagjai január 29-től válnak elérhetővé a hazai piacon, de az előrendelés már ma 17 órától indul. Az Ultra mobilok mellé az előrendelők ajándékba kapják a Galaxy Buds Pro  (az S21 és az S21+ mellé a Galaxy Buds Live jár) és a Galaxy Smart Tag eszközöket, ha pedig a Galaxy Buds Pro beszerzése mellett döntesz, akkor egy vezeték nélküli töltővel lep meg a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.