Hirdetés

Hivatalos: bemutatkozott az iPhone 14, Plus, Pro és Pro Max



|

Nagyobb változatban is megvásárolható lesz az Apple új iPhone alapmodellje, újfajta, kivágást kapnak a Pro készülékek. Íme minden, amit tudni kell az iPhone 14 kapcsán.

Hirdetés

Az új Apple Watch okosórák mellett természetesen az idei iPhone készülékeket is leleplezte az Apple szokásos szeptemberi rendezvényén (az iOS 16 megjelenési dátuma mellett), és ugyan az újítások jelentős részét elspoilerezték már az iparági bennfentesek, azért így is érdeklődve vártuk, mit kínál a gyártó. A mini modell ment a levesbe, de nem kell félmilliót fizetni azért, hogy 6,7"-es kijelzőt használhassunk.

Az alapszintet a 6,1"-es iPhone 14 és a 6,7"-es iPhone 14 Plus képviselik, amiknél a belső megegyezik, de az utóbbi nagyobb akkumulátort kapott. A tavalyi A15 Bionic chip hajtja őket, támogatják a műholdas kommunikációt, ha nincs térerő, de ez a lehetőség csak két évig használható ingyen. Hátul egy ultraszéles és egy 12 MP-es fő kamerát találunk f/1.5-es rekesszel és szenzor-alapú stabilizálással, amit videózásnál is élvezhetünk. 49%-ot javult a képminőség rossz fényviszonyok között, a Night Mode-os fotózás pedig kétszer olyan gyors lett. Elől egy 12 MP-es TrueDepth kamera található.

Az Egyesült Államokban forgalomba kerülő modellekben már nem lesz SIM-tálca, kizárólag eSIM-mel használhatók. Az iPhone 14 128 GB-os változata 449 990 Ft-ba kerül és szeptember 16-án érkezik, az iPhone 14 Plus-ért 499 990 Ft-ot kell fizetni, és október 7-én jön. A felső határ mindkét esetben 512 GB, 629 990 Ft-ért és 679 990 Ft-ért.

Hirdetés

Az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max esetében átalakítják az előlapi kameraszigetet, ami kisebb lesz, mint az eddigi, és ovális, nem bontják ketté (nem lesz külön a Face ID-szenzor és az előlapi kamera). Szoftveres trükközésnek köszönhetően a kitakart rész mérete változhat, az értesítések "ebből ugranak ki", de ez inkább tűnik mutatósnak, mint hasznosnak.

Mindkét modell esetében aktiválható, hogy a kijelző állandóan éber legyen, és megjelenjenek rajta emlékeztetők, naptáresemények és az időjárási információk. Belül az A16 Bionic chip található, aminek tervezésénél az energiahatékonyság, a kijelző működtetése és a kamera még jobbá tétele volt az elsődleges szempont. A hat magból kettő magas teljesítményű, négy pedig energiatakarékos.

A fő kamera 48 MP-es, f/1,78-as rekesszel rendelkezik, 24 mm a fókusztávolsága, 7 elemből áll a lencséje, és szenzorosan stabilizálja a képet. A rossz fényviszonyok közti fényképezés még jobb lesz vele. Ezt egy telefotó és egy ultraszéles lencse kíséri, elől pedig egy TrueDepth kamerát találunk. A vaku kétszer olyan fényes, mint az előző generációban.

Az előrendelés szeptember 9-étől él, a megjelenés szeptember 16-ára várható mindkét Pro modellnél. Az olcsóbb 569 990 Ft-tól indul, a drágább 629 990 Ft-tól, ez mindkét esetben 128 GB tárhelyet jelent. A legdrágább az iPhone 14 Pro Max 1TB, melyért 929 990 Ft-ot kell kiadnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.