Hirdetés

HIVATALOS: Elon Musk megveszi a Twittert, az is kiderült, hogy mennyiért



|

44 milliárd dollárba fog kerülni Musknak a Twitter bekebelezése.

Hirdetés

A korábbi várakozásoknak megfelelően ma a Twitter hivatalos is bejelentette, hogy Elon Musk megveszi az egész céget, vagyis az igazgatótanács rábólintott a világ leggazdagabb emberének vételi ajánlatára. Musk részvényenként 54,20 dollárt fog fizetni, is végül nagyjából 44 milliárd dollárt, vagyis 15 305 milliárd forintot áldoz vagyonából a Twitterre. 

Csak összehasonlításképpen: Magyarország 2022-es költségvetése 28 546 milliárd forint, a Twitter tehát ennek több mint felébe fog kerülni Musknak.

Hirdetés

Musk április elején még "csak" közel 10%-os tulajdonrészt szerzett a kedvenc közösségi oldalából, és egyből ötletelésbe fogott, hamar rádöbbent azonban, hogy köszöni szépen, inkább az egész Twitter kell neki. A Forbes információ szerint a SpaceX és a Tesla fejesének vagyona mintegy 273,6 milliárd dollár, ami egy hihetetlenül nagy összeg, de azért így is egy jelentős szeletet hajlandó volt a Twitterre fordítani. 

Innentől fogva kíváncsian várjuk, mennyi valósul meg Musk korábbi ígéreteiből, melyek szerint nyílt forráskódúvá teszi a Twittert, új funkciókat vezet be, és visszaszorítja a cenzúrát - utóbbi ellen többször is szót emelt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.