Hirdetés

Hivatalos: fizetési terminálként is használható lesz az iPhone



|

Jön a Tap to Pay, amellyel a vállalkozások közvetlenül a telefonnal is fogadhatják majd a fizetéseket.

Hirdetés

Októberben lesz nyolc éve, hogy az Apple bevezette a mobiltelefonos fizetési rendszerét, az Apple Payt, ami 2019 óta már Magyarországon is elérhető. A megoldás bejáratása után a cupertinóiak most megteszik a következő lépést, és nem csak fizetni tudunk majd az almás mobilokkal, de fizetéseket fogadni is.

Ez pedig nem pletyka, a bejelentést ugyanis maga az Apple tette meg a hivatalos sajtószobáján keresztül.  A fizetések fogadása még valamikor ebben az évben elindul, és ahogy az várható volt, első körben csak az amerikai felhasználóknak fog szólni.

Hirdetés

Az ígéretek szerint a Tap to Pay nevű funkció nem igényel majd semmiféle külső eszközt, az alkalmazásfejlesztők közvetlenül az appjaikba integrálhatják a megoldást. Az Apple már együtt dolgozik a Stripe fizetési platformmal, akik szerint "hamarosan" elérhető lesz a gyors, érintésmentes és biztonságos megoldás.

"A fizetési platformokkal, alkalmazásfejlesztőkkel és fizetési hálózatokkal együttműködve minden eddiginél könnyebbé tesszük a különböző méretű vállalkozások számára - az egyéni vállalkozóktól a nagykereskedőkig - az érintésmentes fizetések zökkenőmentes elfogadását és az üzletük további növekedését."

- írta a Tap to Payről Jennifer Bailey, a vállalat fizetési megoldásaiért (Apple Pay, Apple Wallet) felelős alelnöke. A közlemény szerint a fizetések fogadásához szükséges szoftverfejlesztői készleteket (SDK-kat) közvetlenül a fizetési platformok és fejlesztőpartnereik számára teszik hozzáférhetővé. Arra sajnos nem tér ki a bejegyzés, hogy mikorra tervezik a funkció nemzetközi expanzióját, de az Apple Payhez hasonlóan itt is többéves folyamatra érdemes számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.