Hirdetés

Hivatalos forrás erősítette meg az RTX 2060 feltámasztását



|

Nem spórol a memóriával az Nvidia ráncfelvarrott kártyája.

Hirdetés

Szeptemberben számoltunk be róla, hogy az Nvidia még az idei év vége előtt feltámaszthatja a GeForce RTX 2060-as videokártyáját, méghozzá 12 GB memóriával turbózva. Az ismét harcba küldött modell egyszerre enyhíthetné a készlethiányt és jelenthetne konkurenciát az AMD szintén pletykált RX 6500-as belépő ajánlatának.

A 12 GB-os RTX 2060 létezését viszont immáron egy hivatalos forrás is megerősíti, miután négy ilyen kártya is feltűnt Eurázsiai Gazdasági Bizottság (EEC) engedélyezési nyilvántartásában.

Hirdetés

Erről elsőként a momomo_us nevű szivárogtató adott hírt a Twitteren. Mind a négy videokártya Gigabyte-gyártmány, modellszámuk GV-N2060OC-12GD, GV-N2060D6-12GD, GV-N2060WF2OC-12GD és GV-N2060WF2-12GD.

Az extra RAM-mal szerelt  2060 kapcsán a múlt hónapban kapott szárnyra egy pletyka, mely szerint a zöldek 300 dollár körüli árra szeretnék belőni, ami ugyan nagyon biztató, de mire hozzánk is elér, már biztosan sokkal többet fog kóstálni. Legalábbis, ha egyáltalán lesz belőle valami, az ECC-bejegyzés ugyanis még nem garantálja, hogy tényleg elindul a forgalmazás.

Ha viszont így alakul, azzal a vásárlók nem feltétlenül veszítenek, az előző generációs népkártya ugyanis a belépő szinten még mindig képes megállni a helyét. Az RTX 2060 eddigi legerősebb verziója egyébként a 2019 nyarán megjelent Super kiadás volt, de még abba is csak 8 GB RAM-ot pumpált az Nvidia.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.