Hirdetés

Hivatalos: jön a Google Pixel 5 és Pixel 4A 5G



|

A Google Pixel 5 nem a legújabb Snapdragon processzort tartalmazza, de így legalább az ára sem lesz túl magas.

Hirdetés

A Google ma este bemutatta legújabb zászlóshajóját, ami a hagyományokkal szakítva teljesítményben nem lesz egy szinten a jelenlegi csúcstelefonokkal, de ez nem feltétlenül baj - főleg azért, mert az ára megáll 699 dollárnál. Míg a legtöbb új készülékbe mostanában Snapdragon 865 vagy 865 Plus kerül, az október 15-étől elérhető Pixel 5-ben egy Snapdragon 765G fog üzemelni, kiegészítve a Qualcomm X52 modemjével, ami az 5G támogatást (valamint sub-6Hz-t és mmWave 5G-t) garantálja.

Cserébe azonban víztűrése megfelel az IP68 szabványnak, vezeték nélkül tölthető, képes tölteni a Pixel Standet vagy a Pixel Budsot, 8GB RAM kerül bele, valamint strapabíró Corning Gorilla Glass 6-tal látták el. A kijelző 6 hüvelykes, 2340x1080-as OLED Panel 19.5:9-es aránnyal, 90 Hz-es frissítéssel, 8 MP-es szelfikamerája pedig fúrt.

Hirdetés

A 3.5mm-es jack csatlakozó hiányzik - valószínűleg a Pixel Buds felé szeretné a Google terelni az embereket. Eltűnt a Motion Sense kamera is, így a kijelző sziget- és kávamentes. 128 GB-os tárhellyel, 4080 mAh-s akkumulátorral szerelik, 18W-os USB-C gyorstöltést támogat.

A két hátsó kamera közül az egyik egy 12,2 MP-es, 77 fokos látótérrel, optikai és elektronikus képstabilizálással, a másik pedig egy 16 MP-es ultraszéles lencse, ami 107 fokban fotóz. A portréfotók fényein a mesterséges intelligencia által vezérelt Portrait Light móddal javíthatunk, videórögzítésnél pedig három stabilizáló mód közül választhatunk. A szelfikamera támogatja a portrémódos fotózást a Night Sight móddal.

Mindeközben a Pixel 4A 5G-s változata nagyobb kijelzőt kap: 6,2 hüvelyken gyönyörködhetünk az OLED technológia nyújtotta látványban, míg a 4A 5,8"-es volt. Ugyancsak Snapdragon 765G vezérli, nagyobb, 3885 mAh-s akksit kap, és erről nem vették le a jack csatlakozót. Nincs azonban vezeték nélküli töltés, illetve nem bírja a vizet. 6 GB memóriával és 128 GB-os tárhellyel lesz kapható novembertől, 499 dolláros áron. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.