Hirdetés

Hivatalos képeken a Xiaomi vadonatúj csúcsmobilja



|

A szivárgásokat követően már maga a gyártó sem leplezi, hogy közeleg a Xiaomi 14 Ultra bemutatója.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a pletykák szerint a Xiaomi a telekommunikációs piac legfontosabb éves eseményét, a Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congress 2024-et fogja kihasználni a legújabb csúcsmobilja, a Xiaomi 14 Ultra leleplezésére, méghozzá egybekötve a tavaly ősszel bemutatott, eddig csak Kínában kapható Xiaomi 14 globális rajtjával.

A friss zászlóshajóról korábban csupán kiszivárgott rendereket láthattunk, most viszont maga a cég osztott meg néhány új képet, amelyekkel hivatalosan is megerősítést nyert az új bajnok érkezése.

A márka vezérigazgatója, Lei Jun az X (korábban Twitter) felületén közölte a rendereket a #xiaomi14ultra hashtaggel, arról faggatva a követőit, hogy a fekete vagy a fehér színt választanák.

Hirdetés

Hogy melyik a szebb, azt az olvasóinkra bízzuk (a Jun által indított szavazásban egyébként a fehér áll nyerésre), a képek viszont mindenesetre igazolják a korábban nyilvánosságra került anyagokon látható dizájnt.

Ha másban is hihetünk az eddigi szivárgásoknak, a Xiaomi 14 Ultra egy 6,73 hüvelykes, 1440x3200 pixeles felbontású LTPO AMOLED kijelzőt (120 Hz, HDR10+, Dolby Vision) kapott, a teljesítményéről pedig a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC és 12 vagy 16 GB memória gondoskodik, 256/512 GB-os és 1 TB-os tárhelyopciókkal.

A jellegzetes kerek kamerasziget négy darab 50 MP-es lencsét rejt majd széles, ultraszéles, telefotó (zoom) és periszkópos telefotó funkciókkal, míg az előlapon egy 32 MP-es szenzor fog dolgozni. A kijelző alatti ujjlenyomat-olvasón túl egy 5300 mAh-s akkumulátorról csiripelnek még a madarak, maximum 90 W-os vezetékes és 50 W-os vezeték nélküli töltéssel.

Az MWC 2024-re február 26. és 29. között kerül sor, vagyis már csak egy karnyújtásnyira van a készülék leleplezése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.