Hirdetés

Hivatalos: késni fog az Apple egyik operációs rendszere



|

Az Apple visszaigazolt egy korábbi pletykát az egyik ősszel debütáló platform csúszásáról.

Hirdetés

Már csak néhány nap van hátra az őszi szezon beindulásáig, melynek során az Apple várhatóan két termékbemutatót is tart, nemcsak új mobilokat, táblagépeket, okosórákat és számítógépeket hozva el, hanem az azokhoz tartozó friss és ropogós operációs rendszereket is.

Az általában jól értesült Mark Gurman még a hónap elején szellőztette meg, hogy kivételesen késve érkezhet az iPadeket hajtó iPadOS 16, mivel a cupertinóiak problémákba ütköztek annak fő újdonsága, az átdolgozott multitasking optimalizálásával. A késés tényét most maga az Apple is megerősítette.

Hirdetés

A cég ugyanis váratlanul kiadta az iPad OS 16.1-es béta verzióját, amelyre normál esetben csak a 16.0 változat leleplezése után kerülhetett volna sor. Ezt azonban a nagyközönség már sosem fogja megkapni, mivel az Apple egyúttal azt is közölte, hogy rögtön az iPadOS 16.1-gyel indul majd az operációs rendszer nyilvános pályafutása.

Gurman korábbi jelentése arról írt, hogy a Stage Manager néven futó új multitasking egyszerűen túl bugos ahhoz, hogy a cupertinóiak a szokásos szeptemberi rajttal számolhassanak, a megjelenés elhalasztásának fényében pedig nincs okunk kételkedni a szavaiban. Az Apple-t viszont nem is hajtja a tatár, mivel a várakozások szerint csak októberben fognak bemutatkozni az új iPadek (valószínűleg egy M2- chipes iPad Prót és egy teljesen átdolgozott alap iPadet kapunk).

A vállalat egyébként még 2019-ben választotta külön az iPhone és az iPad operációs rendszerét, rögtön az iPadOS 13-mal nyitva a sort. A két platform nagyrészt azonos, az iPadOS viszont számos tablet-exkluzív funkciót kínál. Az új iPadOS-ek kiadására eddig mindig szeptemberben került sor.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.