Hirdetés

Hivatalos: prémium előfizetési csomaggal bővül a Telegram



|

Az érdeklődők extra képességekre tehetnek szert, az ingyenes ügyfeleknek viszont állítólag nincs miért aggódniuk.

Hirdetés

A Telegram üzenetküldő fizetős szolgáltatásának elindulásáról 2020 óta keringenek a pletykák, amikor is a vezérigazgató Pavel Durov úgy nyilatkozott, hogy hosszabb távon nem lesz fenntartható a platform teljesen ingyenes üzleti modellje. Ezen volt hivatott változtatni a reklámok tavalyi bevezetése, míg legutóbb az alkalmazás bétája utalt arra, hogy jönnek a prémium fiókok is.

Most pedig már hivatalos a dolog, miután Durov a saját Telegram-csatornáján jelentette be az új szolgáltatás elindulását. A megjelenési dátum és a részletek ugyan még tisztázásra várnak, de a posztból azért kiderült egy s más.

Hirdetés

A CEO leírása szerint az előfizetők "plusz funkciókat, sebességet és erőforrásokat" élvezhetnek majd, egyúttal pedig mindenkit megnyugtatott, hogy semmit sem fognak elvenni az ingyenes modellnél maradóktól, vagyis nem a meglévő szolgáltatási kör szűkítésével akarják a prémium csomag felé a felé terelni a mintegy 550 millió Telegram-felhasználót.

Durov ennek kapcsán közvetetten  arra is utalt, hogy mik lesznek az előfizetéses tagsággal járó extrák: a vezető azt írja, hogy az ingyenes felhasználók továbbra is megtekinthetik majd a prémium partnereik által küldött extra méretű dokumentumokat, médiafájlokat, reakciókat és matricákat. Magyarán ezekre a bónuszokra számíthatunk a térítéses konstrukcióban.

A többi részletet illetően pedig a korábbi szivárgásokra támaszkodhatunk. Ezek alapján a Telegram prémium tagsága havi 5 dollárba kerül majd, és a fent említetteken túl egyedi profiljelvényeket, animált avatarokat, teljes reklámmentességet, gyorsabb letöltést és akár 4 GB-os feltöltési méretet biztosít majd.

Nagy kérdés viszont, hogy hosszabb távon is sikerül-e tartani az ígéretet, mely szerint nem korlátozzák az ingyenes felhasználóknak szóló szolgáltatásokat, hiszen sokszor láttunk már olyat, hogy ez nem jött össze az üzemeltetőknek. Jó példa erre VSCO képmegosztó és szerkesztő, ahol a néhány éve bevezetett prémium csomag kezdetben kizárólag előnyökkel járt, egy idei frissítés viszont már a kezdetektől alapvetőnek számító szerkesztési funkciókat zárt fizetős kapuk mögé.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.