Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a ChatGPT-vel támadó AI-okoskitűző



|

A Humane AI Pin közvetlen kapcsolatba hoz a mesterséges intelligenciás modellekkel.

Hirdetés

Korábban a PCW-n is beszámoltunk az Apple egykori vezető beosztású munkatársai által alapított Humane-ről, ami egyetlen eszközben igyekszik egybegyúrni az utóbbi évek két slágertertémáját, a hordható kütyüket és a mesterséges intelligenciás szolgáltatásokat.

A szimplán csak AI Pinnek hívott okoskitűzőt korábban már többször is megvillantotta a kaliforniai cég, most pedig lezajlott a hivatalos bemutató is, az azonban továbbra sem egészen tiszta, hogy pontosan miként fog az életünkbe illeszkedni az új termék.

Hirdetés

A ruhánkra rögzítendő AI Pin a mikrofonján keresztül hoz kapcsolatba a különböző mesterséges intelligenciás szolgáltatásokkal, köztük az integrált ChatGPT-vel, amiért a Cosmos nevű operációs rendszer felel. A platform nagy dobása, hogy nem kell alkalmazásokkal, különböző felhasználói fiókokkal és pötyögéssel babrálnunk, pusztán hangparancsok és gesztusok segítségével kommunikálunk, a Cosmos pedig a megfelelő szolgáltatáshoz továbbítja a kéréseinket.

Az AI Pin emellett egy beépített lézerprojektort és egy 13 megapixeles kamerát is kapott, amivel nemcsak fotókat és videókat lőhetünk (az utóbbit a rajt után,  egy frissítést követően fogja támogatni az eszköz), de információ bevitelére is alkalmas, így például egy ételt lefényképezve a kitűző meg tudja határozni annak tápértékét.

Habár a mindössze 34 grammos méretéhez képest az AI Pin valóban ügyes kütyünek tűnik, nagy kérdés, hogy tényleg nyújt-e annyit a meglévő eszközeink mellett, ami indokolja a 699 dolláros, vagyis adók nélkül közel 250 ezer forintos árát. Ez pedig még csak nem is az összes költség, mivel egy havi 24 dolláros előfizetést is kötni kell a kapcsolt szolgáltatások tényleges eléréséhez.

Akit mindez nem tántorít el, az az MI-vel támogatott keresés mellett hangalapú üzenetküldésre, bejövő e-mailek tartalmának összefoglalására, az említett tápérték-elemzésre és valós idejű fordításokra is használhatja a terméket. Az előrendelések november 24-én kezdődnek, a szállítás megkezdését viszont csak valamikor 2024 elejére ígéri a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.