Hirdetés

Hivatalosan is Elon Musk a történelem legnagyobb vesztese



|

A Guiness Rekordok Könyvének figyelmét is felkeltette, hogy mekkora összeg párolgott el a milliárdos számlájáról.

Hirdetés

Ezen a ponton nem újdonság, hogy a 2022-es év borzalmasan alakult Elon Musk számára, ami elsősorban a Tesla-részvények értékcsökkenésének tudható be. A sokáig a világ leggazdagabb emberének címét is őrző milliárdos vagyonának nagy része az autógyárban birtokolt részesedéséből fakad, márpedig ezek a papírok a 69%-ot vesztettek az árukból az elmúlt 12 hónapban.

Ez pedig a jelek szerint nemcsak ahhoz volt elég, hogy a Tesla-részvényeket 2022 legrosszabbul teljesítő tőzsdei portékájává tegye, s hogy az alapító elveszítse az elsőbbségét a multimilliárdosok klubjában, hanem ahhoz is, hogy Musk bekerüljön vele a Guiness Rekordok Könyvébe.

Hirdetés

A Forbes és mások számításaiból kiinduló Guiness World Records ugyanis nemrég egy blogposztban jelentette be, hogy Musk vagyona 182-200 milliárd dollárral csökkent 2021 novembere óta, s ezzel ő lett a történelem legnagyobb pénzösszeget elveszítő személye. Az előző rekordtartó a japán tech befektető, Masayoshi Son volt, akinek az ezredfordulón 58,6 milliárd dollárral csökkent a vagyona.

Musknak persze így sincs oka panaszra, hiszen továbbra is ő a világ második leggazdagabb embere, a 2021 novemberi 320 milliárd dolláros vagyonával pedig az abszolút csúcsot is ő tartja. A Guiness posztja rámutat, hogy a Tesla-részvények mélyrepülésének a Twitter tavaly őszi (44 milliárd dolláros) felvásárlása, és a mikroblog körüli botrányok miatt bekövetkezett befektetői bizalomvesztés is lökést adott, ami szépen megfigyelhető a 12 hónapos árfolyam-kimutatáson.

Az alapítójához hasonlóan azonban a Teslát sem szabad leírni, hiszen a részvényárak alapján még mindig ez a világ legértékesebb autógyára, több mint 100 milliárd dollárral előzve a második helyezett Toyotát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.