Hirdetés

Hivatalosan is elrajtolt a Gmail új felülete, egy jelentős változást hozva



|

Lejárt a türelmi idő, sokak számára válik elkerülhetetlenné az új dizájn használata.

Hirdetés

A Google még februárban harangozta be, hogy jelentősen átszabja az 1,8 milliárd felhasználóval bíró e-mail platformja, a Gmail webes kezelőfelületét. A reform célja a szolgáltatás korszerűsítése, egyetlen helyen integrálva a keresőóriás szerteágazó kommunikációs megoldásait.

Az elmúlt hónapok során a felhasználók még választhattak, hogy átváltanak-e az új dizájnra, most azonban vége a türelmi időnek, így a napokban mindenkinél fel kell bukkannia az átalakított kezelőfelületnek, egy fontos kibúvóval.

A kötelező átállás ugyanis csak azokat érinti, akiknél engedélyezésre került a Google Chat, aki viszont csak az e-mailezést használja, annak továbbra is a Beállításokban kell aktiválnia az új kezelőfelületet. A frissítés után a Gmail-fiókunk már a Google Material 3 fantázianevű stílusában fog pompázni, változtatható pasztell témákkal és lekerekítet megjelenéssel.

Hirdetés

Ennél is fontosabb viszont, hogy a bal szélső sávba kerülnek a Chat, a Spaces és a Meet szolgáltatások, így az oldal elhagyása nélkül, egyetlen kattintással tudunk váltani közöttük. Hogy melyiket látjuk a felületen, az attól függ, hogy milyen csomagra fizettünk elő a Google Workspace-ben.

"Ha engedélyezve van, az új navigációs menü lehetővé teszi, hogy könnyedén váltson a beérkezett üzenetek, a fontos beszélgetések és a meetingek között, a lapok váltogatása és új ablakok megnyitása nélkül. Reméljük, hogy ezzel az új élménnyel könnyebben tájékozódhat a fontos dolgokról, és gyorsabban végezheti el a munkáját egyetlen, koncentrált helyen."

- írja a Google az átalakításról. Az új dizájnhoz egy rövid videós kedvcsinálót is kaptunk, amely sorra veszi a Gmail 18 évnyi evolúciójának legfontosabb állomásait.

 Neked mi a véleményed az új Gmail külsőről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.