Hirdetés

Hivatalosan is elstartolt a WiFi 6



|

Elindult a WiFi 6-os hitelesítési program, hamarosan elárasztják a piacot a WiFi 6-képes eszközök.

Hirdetés

Már most is vannak a piacon olyan mobilok, laptopok, routerek és egyéb eszközök, amelyek gyárilag támogatják a nagyobb sebességre, kapacitásra és hatékonyságra képes WiFi 6-ot. Hamarosan azonban elárasztják az effajta eszközök a boltokat, ugyanis a WiFi Alliance elindította a WiFi 6-os hitelesítési programot. 

Hirdetés

A WiFi 6-képes eszközökön így a jövőben WiFi 6-os logót látunk majd, a szabvány pedig egészen konkrétan a 802.11ax technológiára utal, közérthetőbb köntösben. 

A szabvány hivatalosan közel négyszeres kapacitást kínál a WiFi 5-höz (802.11ac) képest, a sebességek akár 30 százalékkal is gyorsabbak lehetnek a gyakorlatilag, elméletileg pedig akár háromszoros gyorsulásra is lehetne mód. A teljesítmény javul a zsúfolt hálózatokon, illetve van már WPA3-as biztonság is. 

A WiFi Alliance szerint az első tanúsítottan WiFi 6-képes okostelefon a Samsung Galaxy Note 10, de lesznek más mobilok is, amelyek támogatják a szabványt. Például a hamarosan megjelenő iPhone 11. 

Mindez persze nem sokat számít, ha nincs hozzá megfelelő router: bár vannak már WiFi 6-os útválasztók a piacon, a többség valószínűleg nem váltja le a meglévő útválasztóját még egy jó darabig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.