Hirdetés

Hivatalosan is Guinness-rekorder a 12 éves fiú, aki szülei házában rakott össze egy fúziós reaktort



|

Sheldon Cooper a valóságban: korábban még senkinek sem sikerült ezt ennyire fiatalon összehoznia, a korábbi rekorder 14 éves volt.

Hirdetés

Nagyjából be tudja lőni az ember, hogy milyen témák foglalkoztatnak egy 12 éves fiút, Jackson Oswalt viszont rácáfolt a sztereotípiákra: otthonában sikerült megépítenie egy működő fúziós reaktort. Ezzel egyidejűleg Guinness-rekorderré is vált az amerikai srác, ugyanis korábban 14 éves volt a legfiatalabb tudóspalánta, akinek sikerült elérnie a nukleáris fúziót.

A nem mindennapi teljesítményt egyébként Oswalt már tavaly februárban összehozta, viszont az Open Source Fusor Research Consortium csoport csak most ellenőrizte és hitelesítette a munkáját.

Hirdetés

Oswalt elmondta, hogy munkájában Taylor Wilson inspirálta őt, aki egyébként 14 évesen érte el maga is ezt a teljesítményt. Saját projektjében viszont Oswalt nem a szolgai másolás mellett döntött, saját megoldásokat alkalmazott. Még környezete sem feltétlenül bízott a sikerében (ez mondjuk nem túlzottan meglepő, kevés 12 éves fiú épít a szülői házban reaktort), de kitartása meghozta gyümölcsét.

A járványhelyzet miatt Jackson Oswalt jelenleg otthonában kénytelen maradni, de ahogy azt sejteni lehet, ez cseppet sem zavarja a fiatal tudóst, aki online folyamatosan továbbképzi magát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.