Hirdetés

Hivatalosan is megerősítették, mit kínál majd a Xiaomi 12 Lite



|

Minden jel szerint korrekt készülék lehet a Xiaomi 12 Lite.

Hirdetés

Hosszú ideje lehetett már hallani pletykákat arról, hogy milyen specifikációval rendelkezik majd a Xiaomi 12 Lite, most viszont véget érhetnek a találgatások, hiszen a gyártó hivatalosan is leleplezte a készüléket. A hivatalos számok alapján hamar világossá válik, hogy nem fogja megváltani a világot a Xiaomi 11 Lite 5G NE utódja, de nem is a csúcskészülékek között versenyez.

A Xiaomi 12 Lite megörökölte az elődje kijelzőjének a méretét, ez is egy 6,55-ös AMOLED-del érkezik, ami HDR10+ és Dolby Vision támogatással is rendelkezik. A változás első ránézésre mindössze annyi, hogy idén középen van a kamerakivágás. Használat közben már szembetűnőbb a változás, hiszen a 12 Lite már 120Hz-es frissítési móddal is rendelkezik, miközben az ujjmozdulatainkat másodpercenként 240 alkalommal ellenőrzi.

Hirdetés

Processzorban nincs változás, ahogy tavaly a 11 Lite 5G NE, úgy most a 12 Lite is a Snapdragon 778G-vel érkezik. A memória méretével és a tárhely kapacitásával most is lehet variálni, előbbi 6 vagy 8 GB-os opciót kínál, tárhelyből pedig vagy 128 vagy 256 GB-ot lehet választani.

Hátul három kamera gondoskodik majd arról, hogy a felhasználók emlékeiket minél jobban megörökítsék. A fő optika egy 108 MP-es Samsung, mellette pedig egy 8 MP-es ultraszéles és egy 2 MP-es makró található.

A kijelző alatt egy szintén a Samsung által gyártott, 32 MP-es megoldás figyel, amit a Xiaomi mindenféle szoftverrel tesz még tetszetősebbé, mint például a szelfiportré és a Selfie Glow.

Végül, de nem utolsósorban a Xiaomi 12 Lite egy méretes, 4,300 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, ami támogatja a 67W-os gyorstöltést és még fali adapter is lesz ehhez a dobozban, hasonlóan a többi Xiaomi 12-es készülékhez. A telefon rendelkezik továbbá dual SIM és természetesen 5G támogatással, bár ez piaconként változhat. A felhasználói felület a MIUI 13, ami az Android 12-re épül.

A telefon három színben, feketében, zöldben és rózsaszínben lesz kapható. A 6 GB rammal és 128 GB tárhellyel érkező modell 400, az egyel nagyobb, 8 GB memória plusz 128 GB tárhelyes variáns 450, a tető, 8 GB memória és 256 GB tárhelyes opció pedig 500 dollárt kóstál majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.