Hirdetés

Hivatalosan is nyugdíjazták az egyik legfontosabb iPhone-t



|

Csatlakozott a régi készülékekhez az Apple legtöbb példányban eladott iPhone-modellje.

Hirdetés

Az elkötelezettebb almás felhasználók számára bizonyára nem újdonság, hogy az Apple listát vezet a régi és elavult termékeiről. Réginek azok a kütyük minősülnek, amelyeket már legalább 5 éve leállt a gyártása, az elavult-státusszal pedig a 7 éve nem gyártott eszközöket illetik.

Az előbbi kategóriába került be nemrég a 2014 őszén megjelent iPhone 6 és 6 Plus, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy néhány kivételtől eltekintve már nem vállalják a szervizelésüket (az elavult termékek esetében pedig egyáltalán nem).

Alapvetően évről évre gazdagodik néhány kütyüvel a régi eszközök listája, az iPhone 6-széria nyugdíjazása viszont több szempontból is említésre méltó. A legfontosabb, hogy ez volt az a készülék, amelynél az Apple végleg feladta a kisebb (3,5-4 hüvelyk) kijelzőkhöz való ragaszkodást, és az androidos konkurenciához felzárkózva 4,7 (iPhone 6) és 5,5 hüvelykes (iPhone 6 Plus) modellekkel rukkolt elő.

Hirdetés

A piac pedig oly régóta várta ezt a váltást, hogy jelenleg is az iPhone 6-széria az Apple történetének legsikeresebb mobilos generációja, több mint 225 millió eladással. Emellett további érdekesség, hogy az almás cég lényegében a mai napig nem tudott elszakadni az iPhone 6-tal bevezetett formavilágtól, hiszen az iPhone SE tavasszal bemutatott harmadik generációja még mindig ezt a dizájnt használja, csak alumínium helyett üveg hátlappal, amit egyébként a 2017-es iPhone 8-nál vezettek be.

Összességében tehát nem túlzás azt mondani, hogy az iPhone 6-sorozat a cupertinóiak legfontosabb mobilja az első iPhone óta. Mi az alábbi, emlékezetes videóval búcsúzunk tőle, amely remekül érzékelteti, mekkora őrület volt egykor az Apple első "tepsi-telefonja" körül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.