Hirdetés

Hivatalosan is támogatja a felnőtt tartalmakat Zuckerbergék metaverzuma



|

A Horizon World tered enged a 18+-os kontentnek is, de azért vannak határok.

Hirdetés

Ezen a ponton talán már mindenkihez eljutott a híre, hogy az egykori Facebook, Inc.-ből létrejött Meta Platforms Mark Zuckerberg vezetésével azon dolgozik, hogy létrehozzon egy globális, megosztott virtuális valóságot, amit csak metaverzumként emleget a vállalat.

A nagyszabású terv egyik kirakatprojektje a Horizon World nevű platform, ahol a felhasználók saját világokat építhetnek fel, és a Meta virtuálisvalóság-headsetjei segítségével be is járhatják azokat. A Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló mamut most frissítette az irányelveit, és hivatalosan is bevette a támogatott tartalmak körébe a 18 év felettieknek szánt anyagokat.

Hirdetés

Zuckerbergék e-mailben értesítették a közösséget a "Horizon Mature Worlds Policy" életbe lépéséről, amely 30 napot ad arra, hogy az alkotók korhatári besorolással lássák el a világaikat. Aki ezt elmulasztja, annak a világát automatikusan 18 éven felülieknek szóló élményként jelöli meg a rendszer, függetlenül a tényleges tartalomtól. Az elérhető világokat folyamatosan ellenőrzik, hogy az önkéntes besorolásuk megegyezik-e a tartalommal, így nem érdemes trükközni.

Az új szabályok szerint a következő kontent minősül 18+-osnak:

  • A "szexuálisan szuggesztív" tartalmak, például a meztelenséghez közeli állapotot, vagy a karaktereket pikáns pózokban ábrázoló világok.
  • Kifejezetten a marihuánát, az alkoholfogyasztást, a dohányzást és/vagy az egyéb korhatáros élvezeteket (pl. szerencsejáték) népszerűsítő tartalmak.
  • A túlzottan erőszakos fikciós jelenetek, beleértve a véres kontentet, amely sokkolhatja a felhasználókat, vagy undort kelthet bennük.

A Meta egyúttal igyekszik elébe menni, hogy a Horizon World a VR-pornó paradicsomává váljon, így továbbra is tiltja a teljes meztelenséget és a kimondottan szexuális tartalmakat, ahogy az illegális drogok és a gyógyszerekkel való visszaélés népszerűsítését, a bűncselekmények propagálását, a valóságos erőszakot ábrázoló világokat és a szigorúan szabályozott termékek (pl. fegyver, dohány, kések) kereskedelmét is.

A 18+-os terület szabályozása a vállalat legújabb kísérlete arra, hogy megelőzze a későbbi botrányokat, és még jóval a metaverzumos őrület tömegessé válása előtt lefektesse a kereteket, bizonyára sokat tanulva a Facebook és az Instagram körüli balhékból. Könnyen lehet viszont, hogy máris elkéstek, hiszen a Meta februári beszámolója alapján a Horizon Worlds már több mint 10 ezer világnak ad otthont, egy nő pedig azt állítja, hogy az egyikben már "meg is erőszakolták".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.