Hirdetés

Hivatalosan nem támogatott PC-kre is elérhetővé vált a Windows 11



|

A legutóbbi Release Preview verziót egy hiba miatt telepíthetjük régebbi számítógépekre.

Hirdetés

A Microsoft nemrégiben tette elérhetővé a Windows Insider program résztvevői számára a Windows 11 operációs rendszer legutóbbi, 22H2-es frissítését. A Release Preview verziót tesztelők számára azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a frissítés egy nem várt újítást hozott - olyan gépekre is fel lehetett rakni a rendszert, amelyek hivatalosan nem alkalmasak arra, hogy Windows 11-et telepítsünk rájuk.

A vállalat fejlesztői már jelezték, hogy bugról van szó, és dolgoznak a javításon, de addig is több olyan felhasználó kezdett el ismerkedni a Windows 11-gyel, akiknek eddig nem volt rá alkalmuk a komoly hardveres korlátozások miatt.

Hirdetés

A Windows 11 hivatalosan 8. generációs Intel Coffee Lake vagy Zen 2 CPU-kat, illetve ezeknél újabb processzorokat igényel, de több fórumon, köztük a Twitteren és a kapcsolódó Reddit-aloldalon is jelezték a felhasználók, hogy korábbi hardverekkel szerelt gépekre is gond nélkül tudják telepíteni az operációs rendszert. Így például a Skylake és a Kaby Lake processzorok is támogatják a telepítést, vagyis olyan CPU-k, amelyek nem felelnek meg az előírásnak.

A Windows Insider Program illetékesei a Twitteren reagáltak a jelenségre, itt jelezték, hogy egy bug áll a háttérben, és a fejlesztők már dolgoznak a javításon. Jelenleg még a Build 22624 az elérhető verzió, de hamarosan érkezhet a következő frissítés, ami javítja majd a problémát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.