Hirdetés

Megfékezné az epilepsziás rohamokat az év magyar felfedezettje



|

Több mint 600 résztvevővel zajlott le a közép-kelet-európai régió legnagyobb startup networking eseménye, a Regional Startup and Innovation Day, ahol az év induló vállalkozásait is díjazták.

Hirdetés

A Szépművészeti Múzeumban a Hiventures idén is megrendezte a Regional Startup and Innovation Day-t, amely az elmúlt három év alatt nem csak Magyarország, de a régió egyik legnívósabb startup networking eseményévé vált. Az estét Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója nyitotta, aki beszédében kiemelte, hogy a 2018-ban Magyarországon történt a legtöbb korai fázisú befektetés, majd Marvin Liao, a 500 Startups partnere foglalta el a színpadot, aki a startup szférát övező mítoszokról beszélt. Marvin korábban a Yahoo-nál töltött be vezetői pozíciót marketing, reklámstratégia, üzletfejlesztés és kereskedelmi területeken.

A beszédeket követően kezdetét vette az esemény egyik fő pontja, a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó, ahol négy kategóriában kaptak elismerést 2019 legkiemelkedőbb startupjai és startupperei. A legígéretesebb és legdinamikusabban fejlődő vállalkozások kiválasztásában egy közel 30 fős, tőkebefektetőkből, mentorokból és akcelerátorokból álló szakmai zsűri hozta meg a végső döntést.

Az év legígéretesebb induló vállalkozása a Neunos Zrt. lett (lásd nyitóképünkön), akik az alapítók szabadalmán alapuló orvosi eljárást fejlesztenek az epilepsziás rohamok megelőzésére. 2019. legdinamikusabb fejlődő startupja pedig a Let Me Inn (lásd lentebb), akik rövid és hosszútávú lakáskiadással és menedzsmenttel foglalkoznak, jelenleg Budapesten és Prágában.

Az év alapítója díjat is kiosztották az este, amely elismerést idén Dr. Varga Endre, a DicomLAB alapítója nyerte el. Endréék olyan navigációs technológiát fejlesztenek, amely kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a fogászati implantológiát. Az eszköz sikerességét bizonyítja, hogy Európában minden órában történik egy olyan műtét, ahol az ő eszközüket használják. A különdíjat idén az év női startuppere kategóriában hirdették meg, amelyről a wmn.hu női portál olvasói dönthettek. A legtöbb szavazatot Balogh-Mázi Mária, azaz Maja kapta, aki csapatával egy újgenerációs munkahely-közvetítőt fejleszt.

A rendezvény második felének meghatározó eleme a Get in the Ring! startup verseny régiós döntője volt, amelyet idén a világ egyik vezető gyógyszer-biotechnológiai vállalata, a Pfizer támogatott. A megmérkőző startuppereknek a vállalat kihívására kellett innovatív megoldásokkal előállniuk és meggyőzniük a szakmai zsűrit ötletükről. A gyógyszerfejlesztő egyrészről az új gyógyszerek felfedezésének, másrészről a klinikai tesztek folyamatának és rendszerének forradalmasításában várt innovatív megoldásokat a csapatoktól. Az előbbi kategóriát Real Research csapat nyerte, míg az utóbbi esetében az Oncompass Medicine győzte meg leginkább a zsűrit.

Hirdetés

A Regional Startup and Innovation Day jó lehetőséget kínált a startupok és befektetők közötti kapcsolatépítésre is, amelyet idén először a résztvevők szervezetten, befektetői speed dating keretein belül is megtehettek. A körönként 15 perces 1-on-1 beszélgetésekben olyan nemzetközileg elismert cégek képviselői vettek részt a hazai befektetők mellett, mint a 500 Startups, Speed Invest, Pioneers, Credo Ventures vagy az OTB Ventures. A startupoknak ezáltal jó alkalmuk nyílik a szakmai eszmecserére a világ legismertebb befektetőivel és akár megállapodásokkal is zárhatják az estét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.