Hirdetés

Itt az első 5G-s Nokia okostelefon



|

599 eurós árával kedvező ajánlat az 5G-s mezőnyben a Nokia 8.3 5G, de sajnos egyáltalán nem a Samsung Galaxy S20 ligájában játszik.

Hirdetés

A HMD Global sem akart kimaradni az 5G-s mobilok világából, ezért most bemutatta az első 5G-s Nokia mobilt. A legtöbb gyártónak lesz ilyenje idén, és szintén 2020-ban futnak majd be az eddigi 5G-s készülékeknél takarékosabb megoldások. Míg a Galaxy S20 jó példája volt annak, hogy a csúcsmobilok megint drágábbak annál, mint amire számítottunk, addig a Nokia 8.3 5G lefelé mozdult az árlépcsőn. Ezért viszont több kompromisszumot is kell kötni. 

Hirdetés

599 euróért 6 GB RAM és 64 GB tárhely jár, így ezek tekintetében máris hatalmas lemaradásban van a Nokia a Samsung Galaxy S20-akhoz képest. A processzor terén is meg kell alkudni, ugyanis csak Snapdragon 765G jutott az eszközbe, az a chip, ami a legtöbb középkategóriás 5G-s mobilba kerül idén. 

A 4500 mAh-s akku 18 wattos gyorstöltést támogat, ami manapság már nem számít túl gyorsnak. Van azonban microSD-foglalat és jackcsatlakozó, igaz, az ujjlenyomat-olvasó oldalra került, nem a kijelzőbe. A hátlapi négy kamerás rendszer alapja egy 64 megapixeles szenzor, ezt egy 12 megapixeles ultraszéles kamera kíséri. Telefotós egység nincs, csak egy 2 megapixeles mélységérzékelő és makrókamera, ezektől sok mindent nem várhatunk. A szelfikamera 24 megapixeles és fúrt kialakítású a 6,81 hüvelykes, full HD+ felbontású kijelzőben, ami alá elég nagy alsó keret jutott. 

A Nokia 8.3 5G egyébként benne lesz az új James Bond-filmben is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.