Hirdetés

Hónapokon át sérülékeny volt az Apple üzleti hálózata



|

Erre pedig egy fehérkalapos hackercsapat jött rá, és szólt is az Apple-nek. A cég 288 000 dollárral köszönte meg a kutatómunkát.

Hirdetés

Fehérkalapos, vagyis jóindulatú hackerek hívták fel rá az Apple figyelmét, hogy az üzleti hálózata hónapok óta sebezhető volt, és bizalmas adatokat lophattak volna ügyfeleik millióitól, valamint a mobiljaikat és gépeiket is megtámadhatták volna.

A 20 éves Sam Curry és csapata összesen 55 sérülékenységet talált, ebből 11 volt kritikus, mert alap Apple infrastruktúra fölött engedte átvenni az irányítást, és lehetőséget adott a privát e-mailek, iCloud-adatok és privát információk ellopására. 

Hirdetés

Az Apple javította a jelentett hibákat, nem ritkán órákon belül. A sérülékenységet eddig felét foltozták be, és ezekért 288 000 dollárt fizettek a csapatnak. Curry szerint amint minden hibát javítanak, az összeg több mint 500 000 dollárra emelkedhet. 

A szakértők szerint ha valamilyen támadók éltek volna ezekkel a lehetőségekkel, akkor hatalmas kárt okozhattak volna az Apple-nek, és leronthatták volna a márka megítélését. Még a felhasználói adatokhoz használt belső eszközökhöz is hozzáférhettek volna. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.