Hirdetés

Hónapokon belül megjelenik az Intel diszkrét GPU-ja



|

Az előzetes tesztek alapján az Intel Arc grafikus vezérlők erős alternatívát kínálnak majd az AMD és NVIDIA GPU-knak; és most már azt is tudjuk, hogy nagyjából mikor.

Hirdetés

Noha pár napja még azt pletykálták, hogy az Intel a világban tapasztalt általános problémák miatt esetleg újból, ezúttal márciusra halasztja a szállítás megkezdését, a vállalat a CES-en bejelentette, hogy partnerei számára már nemcsak papíron, hanem a valóságban is elérhetővé vált az Arc grafikus vezérlő.

Az Alchemy néven fejlesztett chip az eddig kiszivárgott eredmények alapján jól teljesít: az Intel Arc A380-as például az NVIDIA GTX 1650 Superrel van nagyjából egy szinten.

Hirdetés

A partnerek érdeklődésére nem lehet panasz, az Intel bejelentésével egy időben egy tucat gyártó ötvennél is több olyan terméket jelentett be, amely az Intel új diszkrét grafikus vezérlőjét használja: többek között az Acer, az ASUS, a Clevo, a Dell, a Gigabyte, a Haier, a HP, a Lenovo és az MSI is komolyan számol a platformmal. A listából remekül látszik, hogy az Intel Arc nemcsak asztali gépekben, hanem notebookokban is hamarosan megjelenhet.

Hogy pontosan mikor, azt még nem tudni, de kis szerencsével akár már az első negyedév végén befuthatnak az első termékek, az pedig teljesen biztosnak tűnik, hogy rosszabb esetben sem kell a Computexig várni az első fecskékre. Az Acer például február végére, március elejére ígérte a Swift X termékcsalád új verzióját, amelyben opcionális lesz az Arc GPU is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.