Hirdetés

Nagy vihart csaphat az új Honor 20/Pro



|

Nyár elejére időzítette a Huawei kistestvére, a Honor a legújabb sikervárományos mobilpárost, a Honor 20-at és 20 Pro-t. Jó árazás, szuper funkciók, de van néhány viharfelhő is, amit előbb el kell hessegetni. Vajon kapható lesz itthon a tiltás utáni első Honor/Huawei mobil és melyik modell a Honor 20 megjelenésének nagy vesztese?

Hirdetés

A "számos" Honorok rendszeresen nagy sikert aratnak a vásárlók körében, ami nem véletlen: minimális eltéréssel hozzák azt a funkcionalitást és teljesítményt, amit a legújabb Huawei zászlóshajók, miközben sokkal barátságosabb árazással kerülnek piacra és külsőre is nagyon megkapók. A Honor 20 és 20 Pro esetében sincsen ez másképp, de nézzük, mire képes a legjobb, most bejelentett Honor telefon.

 

Hirdetés

Lyukas kijelző, temérdek megapixel

A Honor 20-at kézbe foghattuk már a bejelentés napja előtt is, így bizton állíthatjuk, hogy a többféle színben megjelenő készülék hátlapja gyönyörű. A speciális, többrétegű dizájnnak köszönhetően a fény nagyon látványosan csillan meg rajta, bár tény, hogy csúszós felülete miatt előbb-utóbb sokan tokba fogják rejteni.

Az előlap óriási, 6,26"-os kijelzőből áll, amely 2340×1080 felbontású, de a kávamentesség miatt a gyártó szerint olyan egyszerű egy kézzel használni, mintha egy 5,3"-os, régebbi mobil lenne. Ebbe nem lóg bele szenzorsziget és káva sem, helyettük egy 4,5 mm-es fúrt lyukon kukucskál ki a 32 MPixeles szelfikamera. Az ujjlenyomat-olvasó az oldalsó ki/bekapcsológombba került, a hátlapot pedig még több kamera díszíti. A főegység egy Sony IMX586-os szenzor, ami 48 MPixeles képeket lő F/1.8-as apertúra értékkel. A másodlagos kamera szupernagylátószögű, 117 fokos és 16 MPixeles. A sorban a harmadik a Honor 20 Pro esetében egy 8 MPixeles telefotó kamera, amivel 3×-os optikai zoom érhető el. Szintén a 20 Pro kiváltsága az optikai képstabilizálás és a lézeres autofókusz. A Honor 20-ba a mélységhez egy 2 MPixeles kiegészítő szenzort szereltek, illetve még egy furat van mindkét telefonon a villanón kívül, ahol egy 2 MPixeles makró kamera bújik meg: ezzel 4 cm-es közelségben is éles képeket készíthetsz. A videózásnál elérhető a 4K@60 fps és az éjszakai felvételeken is sokat javít a mesterséges intelligenciával megtámogatott fotósrész.

 

Csúcsbelső

Az Android 9 alá épített hardver megkapta a Huawei jelenlegi legjobb hardverösszeállítását. A központi egység a Kirin 980-as, amelyhez a 20 Pro esetében 8 GB RAM és 256 GB tárhely kapcsolódik. A jelentősen olcsóbb Honor 20 ezzel szemben a Kirin 980 mellé kevesett RAM-ot is tárhelyet kapott: itt 6/128 GB a két érték, ami azért még mindig elég jónak számít.

A drágább Pro modellben 4000 mAh-s akkumulátor, a kisebb Honor 20-ban 3750 mAh-s akkumulátor található, de mindkét telefon támogatja a 22,5 wattos Honor SuperCharge gyorstöltést. Ezzel félóra alatt 50%-ra tölthető mindkét mobil. A Wi-Fi ac, gyors LTE, GPS stb. mellett azonban egyik telefon sem kapott vízállóságot, zsinórnélküli töltést és ezúttal sajnos hiányzik a jack csatlakozó is. Van még virtuális 9.1-es térhangzás, amely bármilyen fejhallgatóval élvezhető, illetve a meghatározott játékok alatt aktiválódó GPU Turbo 3.0 is.

 

Viharfelhők és a View 20

A Honor 20 és 20 Pro hozzák azt a szintet, amit el lehet várni egy új okostelefontól 2019 nyarán, ráadásul még a Huawei-botrány előtt a hivatalos hazai árakat is megtudtuk, amelyek alapján versenyképes és igazán ajánlható készülékekről beszélhetünk. Hogy mégsem írjuk le ezeket az árakat, az amiatt van, hogy a Huawei ellen kivetett bojkott a Honort is érinti, és emiatt nem lehet tudni egyelőre, hogy a Honor 20 és 20 Pro kapható lesz-e egyáltalán hazánkban. Ez igazán szerencsétlen időzítés, aminek egyelőre nem tudjuk a végkimenetelét, de állandó kapcsolatban vagyunk a Honor hazai képviseletével és amint új fejleményekről hallunk, azonnal frissítjük cikkünket.

Addig azonban van még egy érdekes fejlemény, amit úgy hívnak: Honor View 20. A 2019 elején bemutatott, nagyon menő hátlapi dizájnnal megáldott készülék nem rossz mobil, sőt: Kirin 980, 6/128 GB RAM/tárhely, Android 9, IPS, 6,4"-os kijelző, 48 MPixeles kamera és TOF-szenzor, jack csatlakozó, NFC, infra, Type-C és hátlapi ujjlenyomat-olvasó. Miután a View 20 által képviselt árszintre érkezik a Honor 20-család, a View 20-nak ki kellett adni az útját. Jelenleg a hazai viszonteladók 160 ezer forintért kínálják ezt a telefont, de 130-140 ezer forint környékén is kínálják kisebb cégek. Ha tényleg megjelenik a Honor 20/Pro, érdemes a View 20-ra is rápillantani, mert ilyen nyomott áron nagyon jó választás lehet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.