Hirdetés

Hoppá: leállt a Windows 10 októberi frissítése



|

Elég sok gond van a Windows 10 legújabb nagy frissítésével, és miután sokaknál fájlok is hiányoznak a telepítés után, a Microsoft leállította a csomag közzétételét.

Hirdetés

A Microsoft mindössze néhány napja indította útjára a Windows 10 nagy októberi frissítését, azonban átmenetileg kénytelen volt leállítani annak a közzétételét. Az óriás szerint erre azért volt szükség, mert egyes jelentések szerint bizonyos felhasználóknál fájlok hiányoznak a frissítés telepítését követően. 

Hirdetés

Nem sokkal a frissítés kiadása után elkezdtek befutni a jelentések, amelyek szerint a csomag valamiért dokumentumokat, fotókat, videókat és zenéket törölt a gépekről. Vannak, akik arra panaszkodnak, hogy az Edge böngésző használhatatlanná vált, másoknál pedig nem is települ a frissítés. A legnagyobb gondot azonban a fájltörlés okozza. 

A Microsoft azt tanácsolja, hogy aki már manuálisan letöltötte, de még nem telepítette a csomagot, az inkább ne is tegye fel. Aki pedig már telepítette, és problémákat tapasztal, az keresse fel a Microsoftot. 

Sajnos úgy tűnik, hogy a Microsoft nem fordított kellő időt és figyelmet a frissítés tesztelésére a hivatalos megjelenés előtt. Az elmúlt években a Microsoft a Windows Insider program keretében adta ki a tesztelőknek az előzetes buildeket, mielőtt a nagy újdonságokat a felhasználók tömegeihez is eljuttatta volna. A nyilvános megjelenés előtti utolsó lépés egy Release Preview verzió kiadása szokott lenni, de ezúttal a Microsoft ezt kihagyta. 

Manapság úgy tűnik, hogy nem jó ötlet az elsők között telepíteni egy napi használatú PC-re a Windows nagy frissítéseit. A Microsoft az automatikus frissítéseket egyébként még nem izzította be, vagyis a pórul járt felhasználók mind manuálisan kezdeményezték a frissítést. A másik tanulság, hogy a nagy frissítések előtt érdemes menteni az adatokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.