Hirdetés

Horkolást felismerő funkcióval bővül hamarosan a Fitbit



|

A beszámolók alapján a frissítés már néhány felhasználó számára tesztverzióban elérhető.

Hirdetés

A Google idén januárban vásárolta fel a Fitbitet hónapokig húzódó tárgyalásokat követően, azóta a vállalat rendületlenül igyekszik újabb funkciókkal bővíteni az okosórákat. A legújabb információk alapján a következő nagyobb frissítés több újdonságot is hoz majd. Az egyik ezek közül a zajfelismerés lesz, amire támaszkodva az applikáció meg tudja állapítani, hogy milyen hangosan és gyakorisággal horkol a Fitbit tulajdonosa.

Hirdetés

A 9to5Google csapata már elkezdte tesztelni az új funkciót, amely egyelőre korlátozottan, tesztverzióban érhető el a tulajdonosok számára. A Snore & Noise Detect nevű lehetőség a beépített mikrofonnal monitorozza az éjszakai zajokat, az algoritmus pedig az alapzajhoz viszonyítva számolja ki, hogy valaki milyen hangosan és milyen gyakorisággal horkol.

Ezen felül az applikáció azt is megállapítja, hogy milyen hangos a környezet, amelyben a felhasználó alszik, ennek leírására pedig a "nagyon halk" szinttől a "nagyon hangos" szintig terjedő mércét használja. Ami pedig egy aranyos és szórakoztató kiegészítő funkció, hogy az új frissítés megállapítja a felhasználók "álom állatát", amelyet több adat alapján számít ki a rendszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.