Hirdetés

Hosszú távú szabadalmi szerződést kötött az Apple és az LG



|

A cégek közötti megállapodás legfeljebb tíz évre szólhat.

Hirdetés

Az LG Electronics idén áprilisban nagyjából 600 millió dolláros összeget kapott szabadalmi díjak költségeire vonatkozóan, de azt nem lehetett tudni, hogy ki vagy kik voltak a vásárlók. A legfrissebb értesülések alapján két vállalat fizetett, az egyik pedig ezek közül az Apple.

Egy publikáció szerint az Apple és az LG Electronics partnerkapcsolata hosszú távra, vagyis legfeljebb tíz éves időtartamra érvényes, viszont további részletek, illetve az áprilisi másik vásárló fél kiléte egyelőre nem ismert.

Hirdetés

A The Elec által közölt értesülések alapján a két vállalat megállapodása több fontos szabványra vonatkozik. Korábban a cégek kereszt-licenc szerződést is aláírtak, de mivel az LG kivonult az okostelefonok piacáról, már nem kell fizetnie az Apple számára a megállapodás alapján. Korábban a Nokia is hasonló jellegű szerződéseket kötött a telefonkagylók piacát illetően.

Az LG Electronics okostelefonokat ugyan már nem készít, viszont az Apple számára az LG Innotek és az LG Display cégek kameramodulokat és kijelzőket gyárt. A legutóbbi értesülések szerint LG Display felelős az iPhone 14 OLED paneljeinek fejlesztéséért is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.