Hirdetés

A Huawei a saját alkalmazásboltjában akarja látni a Google appjait



|

A kínai gyártó azt reméli, hogy amíg Amerika nem lazít a korlátozásokon, addig a Google talán kiadja pár alkalmazását az App Galleryre.

Hirdetés

Szinte minden tesztelő egyetértett abban, hogy a Huawei P40 Pro egy fantasztikusan sikerült okostelefon, azonban a többi prémium megoldáshoz hasonlóan nagyon drága - Google-szolgáltatások és -appok nélkül azonban nem számíthat sikerre a nyugati piacokon. A Huawei továbbra is el van vágva a Google szolgáltatásaitól és a GMS-től, sőt, az amerikai kormány állítólag még komolyabb szankciókat tervez a vállalattal szemben, ahelyett, hogy lazítana a korlátozásokon. 

Hirdetés

A Google egy ideje kampányol a Huawei mellett, eddig sikertelenül, így a kínai cég továbbra sem fér hozzá a GMS-hez és a Google appjaihoz. Azt remélik viszont, hogy amíg a helyzet nem változik, a Google talán kiadja pár szoftverét a Huawei App Gallerybe. 

A Huawei új készülékeire ugyanis ez az alkalmazásbolt kerül a Google Play Áruház helyett. Sajnos ebben nincsenek Google appok, sőt, sok más, jól ismert termék sem. A Huawei abban reménykedik, hogy ez változhat, és ahogy az Apple App Store-ban, úgy a Huawei App Galleryben is megjelenhetnek a Google szoftverek. Ennek az esélye persze nagyon minimális az amerikai jogi korlátozások fényében, ráadásul a Google appjai eleve a Play Szolgáltatások keretrendszerre építenek, amit ugye nem használhat a Huawei. Az pedig nem túl valószínű, hogy az összes szoftverét átírná a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.