Hirdetés

Huawei FreeBuds 4i teszt - dallamos csendestárs



|

Friss TWS fülessel jelentkezett a Huawei, melyet volt szerencsénk néhány hétig nyúzni, így első kézből tudunk beszámolni arról, mit is kínál a kellemes árazású FreeBuds 4i.

Hirdetés

Ma már megkerülhetetlen piaci tényezővé váltak a teljes vezetéknélküliség ígéretével kecsegtető fülhallgatók, azonban hatalmas probléma, hogy ezen a területen bizony nehéz egyedit kínálni, már ha pusztán a külalakot tekintjük. Ugyan a Huawei legutóbbi, ősszel bemutatott FreeBuds Pro modelljével bizonyította, hogy a saját dizájn-irány terén is képes maradandót alkotni, a középligába szánt 4i esetén mégis inkább maradt az AirPods-ra hajazó kialakításnál.

A Kínában már néhány hete elérhető, vadonatúj FreeBuds esetén csak az első pillanatban merül fel majd a "honnan is jött az inspiráció" klasszikus kérdése, viszont amint használni kezded, nem ezen fogsz merengeni, hisz tökéletes dobhártya-kényeztetésben lesz részed. A zavartalan zenei élményt pedig megfejeli az aktív zajszűrés, és bizony az sem hátrány, hogy mindezért egy középkategóriás mobil árát sem kéri el tőled a cég.

Hirdetés

Zene füleidnek

A FreeBuds-széria legújabb tagja egy minden eddiginél kecsesebb töltőtokban simul a tenyeredbe, melyet a marketing anyagok szerint Izland partjainak különleges csiszolt homokkövei inspiráltak (szerintünk pedig a lapított tojások, de hogy mi volt előbb, a kő vagy a tojás, arról nem folytatunk vitát). Az egyébként rendkívül elegáns - és kissé csúszós - tokozáson egy Huawei felirat, egy Type-C-s csatlakozó, egy diszkréten elhelyezett társítógomb, illetve egy státuszjelző LED található. A fedelet és a füleseket is mágnesek tartják a helyükön, azonban míg előbbi egy kisebb mozdulattal felcsapható, addig a belső rögzítő mágnesek ragaszkodóbbak, így előfordulhat, hogy egy picit küzdened kell azért, hogy a készüléket használhasd.

Az in-ear- kialakítású füles egyébként kifejezetten kényelmes viselet, a mindössze 5,5 grammos tömegének köszönhetően észrevétlen társad marad, ehhez azonban természetesen arra is szükség lesz, hogy a hallójáratodnak megfelelő méretű gumiharangot helyezd a modellre (a csomagban több méret is található, érdemes kísérletezni).

Az 5.2-es Bluetooth-kapcsolaton keresztül mobilodról a dallamok egy 10 mm-es membrán közreműködésével jutnak a füledbe, mely tiszta és szép közép, illetve magas hangokat garantál, mélyek terén azonban még van hová fejlődnie a 4i-nek. A kapcsolattal akadtak néha problémák, de a több órányi használat során az egy-egy ideiglenes szakadás még nem volt zavaróan kellemetlen (igaz, egy alkalommal hívás közben is bekövetkezett a szétkapcsolás). Üzemidő terén sem lesz okod panaszra, ha végül a 4i-t választod, a fülesek ugyanis remekül gazdálkodnak a bennük elhelyezett 55 mAh-s akkumulátorokkal, egy Zalaegerszeg-Debrecen távot lazán levonatozhatsz aktív zajszűrés mellett is, ha pedig mindez nem lenne elég, a tokba épített 410 mAh-s telepet is segítségül hívhatod.

A modell aktív zajszűrése kifogástalan, a mikrofonok mintavételezésével az ellenhangok szinte tökéletesen kioltják a környezeti zajokat, ha pedig mindezt a korábban már említett módon a legjobb fülharanggal párosítod, akkor bizony a zenei élményedbe garantáltan nem rondít bele semmi sem. Természetesen nem csak a passzív zenehallgatás terén kínál teljesen kielégítő funkciókat a FreeBuds 4i, hívások közben is maximális hangtisztaságot garantál a modell dual-mikrofonos rendszere. Ennek ugyanis amellett, hogy a szél- és környezeti zajokat is képes csillapítani, még a maszk sem zavar be, vagyis körülményektől függetlenül érthetően és tisztán hallanak majd a vonal túloldalán.

Telepíts a maximális élményért

A készülék teljes funkcionalitását az AI life alkalmazás telepítését követően érheted el, mely nem csak Androidos, hanem iOS modelleken is installálható. A teszt elkészültekor a hivatalosan beszerezhető AI Life-ban még nem elérhető a Freebuds 4i támogatás, de a Huawei hazai irodájától kapott információ szerint a frissítés hamarosan megérkezik. Ha az iPhone mellé keresel egy megfizethető AirPods-alternatívát, akkor bizony a 30 ezer forintos nyitóáron kínált Huawei-modellben nem fogsz csalódni. Az appon belül egyébként a zajszűrés menedzselése mellett leolvashatod a három különálló akku töltöttségét is, illetve itt kapsz lehetőséget arra, hogy újrakonfiguráld a modell szárán elhelyezett érintésérzékeny felületek funkcióit. Az AI Life-ban az aktív zajszűrés be- és kikapcsolása mellett egy Éberség móddal is találkozhatsz, mely a mikrofonokat élesítve beengedi a környezet hangjait, vagyis abban az esetben sem kell kivenned a fülest, ha épp valakivel társalogsz. Sajnos mivel az egész művelet csak manuálisan élesíthető, amíg egy megfelelő, automatikusan aktiválódó algoritmust nem csap mellé a Huawei, a használata kényelmetlen lesz.

Természetesen a cég a hűséges Huawei-tulajokat (illetve a honorosokat) jutalmazza két komolyabb extrával, ha ugyanis a telefonodon EMUI 10-es rendszer fut, akkor a FreeBuds tokjának felnyitását követően a füles már csatlakozik is mobilodhoz, ha pedig a legfrissebb, EMUI 11-es rendszert használod, akkor a filmezéshez és játékokhoz is ideális alacsony késleltetési mód is a rendelkezésedre áll.

Összességében tehát egy remek TWS fülest kínál elérhető áron, profi zajszűréssel a Huawei új modellje, mely az apró kényelmetlenségei ellenére is könnyedén válhat a mindennapi társaddá. Sőt, a ma induló előrendelői akcióban még egy extra meglepetést is kapnak a vásárlók, a készülék mellé ugyanis egy fitnesz-trackert is csomagol a gyártó, ami szerencsére nem tornázza feljebb a javasolt 29.990 forintos vételárat.

Huawei FreeBuds 4i

Ár: 29.990 Ft Ft
  • True Wireless fülhallgató, aktív zajszűrés
  • in-ear kialakítás
  • ergonomikus töltőtok
  • Type-C csatlakozó
  • gesztusvezérlés
  • dual-mikrofonos rendszer
  • telep: 55 mAh a fülesben/410 mAh a tokban, 5W-os töltés
  • 10 mm-es driver-méret
  • Bluetooth 5.2
  • tömeg: 5.5 gramm a füles/36.5 gramm a tok
PRO
  • tiszta hangzás
  • kedvező ár
  • remek zajszűrés
Kontra
  • gyenge basszus
  • AI Life-ban kevés funkció
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 7388
    [topic] => 1
    [group] => 15
    [gameinfo_name] => Huawei FreeBuds 4i
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 82
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2021-03-28 18:54:27
    [gameinfo_webpage] => https://consumer.huawei.com/hu/audio/freebuds4i/
    [gameinfo_tags] => huawei, tws, fülhallgató, anc, zajszűrés
    [gameinfo_url] => huawei-freebuds-4i
    [gameinfo_pro] => tiszta hangzás
kedvező ár
remek zajszűrés
    [gameinfo_kontra] => gyenge basszus
AI Life-ban kevés funkció
    [gameinfo_data] => True Wireless fülhallgató, aktív zajszűrés
in-ear kialakítás
ergonomikus töltőtok
Type-C csatlakozó
gesztusvezérlés
dual-mikrofonos rendszer
telep: 55 mAh a fülesben/410 mAh a tokban, 5W-os töltés
10 mm-es driver-méret
Bluetooth 5.2
tömeg: 5.5 gramm a füles/36.5 gramm a tok
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 5
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 29.990 Ft
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => 
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 82
            [manufacturer_name] => Huawei
            [manufacturer_url] => huawei
            [manufacturer_link] => http://www.huawei.com/
            [link] => /gyarto/huawei
        )

    [link] => /termekinfo/huawei-freebuds-4i-7388.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => tiszta hangzás
            [1] => kedvező ár
            [2] => remek zajszűrés
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => gyenge basszus
            [1] => AI Life-ban kevés funkció
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.3
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    8

  • Ár/Érték:

    9

  • Anyagminőség:

    10

  • Extra funkciók:

    7

  • Kijelző:

    10

  • Szoftver:

    5

  • Akkumulátor:

    10

  • Kinézet:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.