Hirdetés

A Huawei oldalára állt a Google az amerikai kormánnyal szemben



|

A Google engedélyt kért az amerikai vezetéstől, hogy újra együtt dolgozhasson a Huawei-jel, és a kínai cég ismét használhassa a Google szolgáltatásait.

Hirdetés

Az amerikai kormány tavaly májusban életbe léptetett tiltásai igen negatív hatással voltak és vannak a Huaweire, és azóta is csak azok az amerikai cégek dolgozhatnak együtt a kínai óriással, amelyek speciális licencet igényelnek és kapnak az illetékes kormányhivataltól erre. A Microsoft például kapott, de mostanában a TSMC-nek is megtiltanák, hogy termékeket (chipeket) szállítson a vállalatnak. Licenc hiányában nincs támogatás a Google irányából, ezért hiányoznak a Google-féle szolgáltatások minden új Huawei termékről. 

Hirdetés

A kínai gyártó szerencséje rövidesen megfordulhat, ugyanis a Google a jelek szerint az ő pártját fogja. Nemrég engedélyt kért az amerikai vezetéstől, hogy újra együtt dolgozhasson páriává vált partnerével, és a kínai cég újfent teljes körűen használhassa az appjait és szolgáltatásait. Ennek hála egyébként a legnépszerűbb, amerikai kötődésű alkalmazások (Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram, Spotify, stb.) is elérhetővé válnának a Mate 30 és a leendő P40 szériákon. 

A Google ezzel nemcsak biztonságossá tenné a szolgáltatásai használatát az új Huawei eszközökön (a feltrükközés nem szerencsés, mert a hackerek megfertőzik a külső telepítőket), hanem sok pénzhez is jutna, illetve kiiktatná azt a fenyegetést, amit a Huawei és a többi kínai gyártó szövetsége jelentene a jövőben a Play Áruházra és a Google-féle szolgáltatásokra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.