Hirdetés

Ezek a Huawei telefonok biztosan kapnak új Androidot



|

Bár még mindig nincs végleges megoldás a Huawei termékeit ellehetetlenítő kereskedelmi háborúban, de azt már tudni, melyik mobilok ússzák meg az Android-tiltást.

Hirdetés

Mostanában teljesen érthető módon megcsappant a vásárlói bizalom a Huawei mobilokkal kapcsolatban, és a vevők egy része azt sem tudja, hogy pontosan melyik telefonokat, és milyen szinten érinti majd az amerikai-kínai kereskedelmi háború, valamint ehhez kapcsolódóan a Google és egy csomó más vállalat embargója. A pánikhangulat óvatos mérséklése és a tisztánlátás érdekében a Huawei saját, hivatalos oldalán sorolja fel azokat a készüléktípusokat, amelyekre attól függetlenül, hogyan is alakul a politikai-kereskedelmi csatározás, továbbra is lesz Android frissítés.

Hirdetés

Az alábbi modellek a kínai gyártó szerint mindenképpen megkapják a jelenlegi Android Pie összes időközi frissítését, majd pedig ugyancsak elérhető lesz rájuk az Android Q és az erre fejlesztett EMUI 10 felhasználói felület. Szóval aki a saját modelljét megtalálja az alábbi listán, máris megnyugodhat, ezen kívül pedig azok is bátran mehetnek a boltba, akik ezek közül valamelyiket szerették volna megvenni, de az összevissza információk miatt inkább vártak a dologgal.

- Huawei P30 Pro
- Huawei P30
- Huawei P30 Lite
- Huawei P20 Pro
- Huawei P20
- Huawei P20 Lite
- Huawei Mate 20 Pro
- Huawei Mate 20
- Huawei Mate 20X 5G
- Huawei P Smart 2019
- Huawei P Smart+ 2019
- Huawei P Smart Z

Ezek a biztos beffutók, de egyébként a Huawei alá tartozó Honor márkánál is várható hasonló lista. Ez ugyan még nem hivatalos, de a GSMArena már úgy értesült, hogy a Honor 20 Pro, a Honor 20 és a Honor 20 Lite modellek szintén kapnak új Androidot és EMUI felületet.

Hogy a később megjelenő Huawei készülékekkel mi lesz a helyzet, az még jó kérdés. Azt ugyebár már tudni, hogy ősszel jöhet az Androidot leváltó saját operációs rendszer, ami akár 60 százalékkal gyorsabb is lehet a Google mobil rendszerénél, de arról még mindig nagy hallgatásba burkolózik minden érintett, hogy például milyen processzor hajtja majd a jövő Huawei mobilokat, hiszen a gyártó saját Kirin chipjei is az amerikai ARM szabadalmaira épülnek, ezt pedig az embargó értelmében szintén tilos használnia a kínai vállalatnak.

Az XDA egyébként nemrég egy kiadás előtti EMUI 10 verziót is mutogatott, amelyből kiderült, hogy megújul többek között a kezelőfelület és az ikonok. A kamerás alkalmazást áttervezték, változott a logó és a rendszermenük is visszafogottabbak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.