Hirdetés

Valósággal hasít majd a Huawei következő csúcslapkája



|

A Mate 40 Próba kerülő Kirin 1020 állítólag 50 százalékkal jobb teljesítményt hoz, mint amire a Kirin 990 képes.

Hirdetés

A Kirin 990 még egyáltalán nem számít régi lapkának, bár az utóbbi időben nagyon elkezdett felgyorsulni a tech szektor, lassan a néhány hónapos termék is réginek számít. Értelemszerűen a chip utódján is dolgozik már a Huawei, és vannak már biztató pletykák a Baltimore kódnevű Kirin 1020-ról. 

Hirdetés

Állítólag igen komoly előrelépést jelent majd teljesítményben, ugyanis a Kirin 990-hez képest nagyjából 50 százalékos teljesítménynövekedést hoz. 

Mindez az 5 nm-es gyártástechnológiának és az újonnan tervezett ARM Cortex-A78 processzormagoknak lesz köszönhető, a Kirin 1020 igazi szörnyeteg lehet. 

A lapka azért is érdekes, mert a MediaTek Dimensity 1000 és a Qualcomm Snapdragon 865 egyaránt Cortex-A77 magokra építenek, tehát egyedül a Huawei ugrik ekkorát. Az első mobil a Mate 40 Pro lehet jövő ősszel, amibe beépítik az SoC-t, és a riválisok csak 2021 tavaszán érhetnek a kínai óriás nyomába. 

További részletek egyelőre nincsenek, és sokat kell még várnunk a bemutatóra, hiszen általában szeptemberben rántja le a leplet az új Kirin chipekről a Huawei. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.