Hirdetés

Vírus miatt halasztják el a Huawei rendezvényét



|

Méghozzá nem számítógépes, hanem valódi vírus az ok, ami Kínában tombol, ezért a Huawei inkább nem vállal kockázatot.

Hirdetés

A Huawei eredetileg február 11-én és 12-én bonyolította volna le HDC.Cloud nevű rendezvényét a kínai Sencsen (Shenzhen) városában, de a vállalat most közleményben jelezte, hogy másfél hónappal későbbre halasztja a fejlesztői konferenciát, ugyanis az országban komoly egészségügyi krízis van kialakulóban. Ahogy azt már az általános hírekkel foglalkozó médiából talán mindenki megtudhatta, Kínában veszélyes koronavírus terjed, amely már valószínűleg emberről emberre is fertőz (bár eredetileg valószínűleg kígyóharapással szerezték a betegséget az első páciensek). A vírus időközben halálos áldozatokat is szedett és egyelőre a kelet-ázsiai régióban a legakítvabb, de néhány esetet már más kontinensen is vizsgálnak.

Hirdetés

A vírus a Kína délkeleti régiójában fekvő Vuhan városának körzetéből indult ki, a konferenciának helyet adó Sencsen ettől több mint 1100 kilométerrel délre található. Ennek ellenére a kínai hatóságok igyekeznek egy csomó megelőző intézkedéssel megfékezni a vírus terjedését, többek között nagyon megszigorították az országon belüli és nemzetközi utazásokat, valamint lehetőség szerint lemondatják illetve későbbi időpontra halasztatják az országban tervezett nagyobb léptékű rendezvényeket.

A Huawei közleményében jelezte, hogy minden lehetséges módszerrel igyekszik segíteni a hatóságok munkáját, és emellett a konferenciára érkezők egészségét mindennél fontosabbnak tartja, ezért a februári esemény időpontját egyelőre március 27-ére és 28-ára helyezi át. Emellett a Huaweinek is beszállító Foxconn már kiadott egy olyan közleményt, mely szerint a tajvani gyáraiban dolgozóktól kiemelten kérik, hogy a napokban esedékes holdújévi ünnepségek idején se utazzanak át Kínába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.