Hirdetés

Vetélytársánál sokkal jobban startolt a Huawei Mate X



|

Úgy tűnik, a Huawei hajtogatható kijelzős mobiljára jobban rákattantak a vásárlók, pedig még csak Kínában lehet kapni. Ha így folytatja, simán lekörözi a Galaxy Fold ereményeit.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Samsung először árult el valós eladási adatokat a Galaxy Fold mobillal kapcsolatban. Ebből kiderült, hogy ugyan korábban egymilliós darabszámról szóltak a hírek, ez csak a gyártó elvárásait tükrözte, igazából valahol 400 és 500 ezer darab környékén tartanak, ami ugyan nem rossz eredmény egy teljesen újszerű és igen drága készüléktől, de a remélt számoktól jócskán elmarad. Erre a hírre reagált villámgyorsan a Huawei, amelynek hasonló mobilja jóval erősebben kezdett a jelek szerint.

Hirdetés

A Huawei Mate X elvileg ugyanazt az újítást tartalmazza, mint a Galaxy Fold, csak épp fonákjára fordítva. Míg a Samsung készülékénél a hajtogatható kijelző az eszköz belsejébe került, a Huawei a Mate X-et úgy tervezte meg, hogy összecsukáskor az egyetlen nagy kijelző a készülék két oldalán egy-egy különálló kijelzőként működhet tovább. Jó kérdés, hogy ez volt-e vonzóbb a vásárlóknak, vagy inkább a Samsung túl korán piacra dobott, majd az utolsó pillanatban visszavont modelljébe vetett bizalom ingott meg, mindenesetre a kínai cég számai kifejezetten biztatóak.

Ők ugyanis azt nyilatkozták, hogy mióta piacon van a, havonta 100 ezer darab ment el belőle. Mivel november 15-én lehetett először megvásárolni, ez máris 200 ezer darab környékét jelenti, és most jön a lényeg: a Mate X egyelőre kizárólag Kínában kapható, tehát egy csomó fontos piacon még el sem kezdődött az árusítása. Jó kérdés persze, mikor kerülhet erre sor, konkrét dátumokat és földrajzi terjeszkedési terveket ugyanis nem közöltek, de ha egyetlen területen ilyen lendületesen kezdett a telefon, esélyesen ennek a sikernek a sokszorosát tudná produkálni globálisan.

A dolgot persze árnyalja, hogy még mindig nem tiszta, milyen Android verziót tud hegeszteni a készülékre a Huawei az elmúlt fél év kereskedelmi csatározásai és eltiltásai nyomán, beleértve a Google app-ökoszisztémáját is. Másik oldalról a kínai cég néhány hete teljes erővel ráállt arra, hogy saját mobilos ökoszisztémáját hirdesse olyan felhanggal, hogy ugyan, kinek kell a Play Store, ha a saját alkalmazásboltjukban is megvan minden, ami csak kellhet egy modern okostelefonon.

A gyártó emellett képes volt arra is, hogy a Mate X sikerét látva megfelezze az előzetesen hirdetett szállítási időt: egy meglepetés-akció keretében mindenkinél, aki múlt hét péntekig rendelt az eszközből, már kedden kopogott a postás vagy a futár a csomaggal a korábban egy hétben megadott intervallum helyett. Érdekes adalék még a két készülék összehasonlításában, hogy Kínában a Mate X még kicsit drágább is a Galaxy Foldnál, előbbi 17 ezer jüanba (nagyjából 740 ezer forintba) kerül, míg a Samsung hajtogatós készülékéért 16 ezer jüant (tehát körülbelül 696 ezer forintot) kérnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.