Hirdetés

Durván prémium lett a Huawei MatePad Pro táblagépe



|

Gyakorlatilag az Apple iPad Pro termékcsaládra jelent választ az új, 10,8 hüvelykes MatePad Pro.

Hirdetés

A Huawei MatePad Pro menetrend szerint mutatkozott be Kínában. Ez egy prémium androidos táblagép, 10,8 hüvelykes IPS LCD-kijelzővel, Kirin 990-es chippel, maximum 8 GB RAM-mal, 512 GB tárhellyel és LTE-támogatással. 

Hirdetés

Opcionálisan billentyűzetes tok és nyomásérzékeny toll is van a tablethez, ami alapvetően a Huawei válasza az Apple iPad Pro termékcsaládra (és a Microsoft Surface, Samsung Galaxy Tab S sorozatokra is). 

A Huawei megoldása ugyanakkor több fronton is kiemelkedik: támogatja a vezeték nélküli és a fordított vezeték nélküli töltést, a kijelzőjébe pedig fúrt szelfikamerát építettek. 

Kínában már december 12-től kapható lesz a tablet, 470 dollárnak megfelelő áron WiFi-képes modell jár, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel. A tablet 2560 x 1600-as kijelzőjén az Android 10-re húzott EMUI 10 felület lesz látható. 

A motorháztető alá 7250 mAh-s akkut építettek, ami 40 wattos gyorstöltést, 15 wattos vezeték nélküli és 7,5 wattos fordított vezeték nélküli töltést támogat. A hátlapjára 13 és 8 megapixeles kamerák kerültek, és négy hangszóró is akad. Sajnos a vízálló kialakításról és az NFC-ről le kell mondani, és értelemszerűen egyelőre a Google-támogatásról is, hiszen Amerika és Kína továbbra sem rendezték a Huawei ügyét. 

Azt sajnos nem tudni, hogy Kínán kívül mikor válik elérhetővé a tablet, de valószínűleg meg kell majd várni, míg visszatér a Google-támogatás, hiszen a nyugati piac és felhasználótábora erősen épít a Google-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.