Hirdetés

A Huawei már SD kártyát sem használhat



|

A fekvő bokszolóba is lehet még egyet rúgni. Úgy tűnik, lassan a telefon burkolatán és pár nyomógombon kívül tényleg semmi sem marad, amit meghagynak a kínai vállalatnak.

Hirdetés

Az amerikai-kínai kereskedelmi haragszomrád legújabb fejezetéhez érkezett. De nézzük meg gyorsan, mi történt idáig! A Trump-féle rendeletet követően először a Google vonta meg az Androidot a cégtől, majd egy csomó egyéb beszállító szakította meg az együttműködést. Ugyan az amerikai elnök adott 90 nap haladékot a Huaweinek, és azt is belengette, hogy akár lehet valamilyen kereskedelmi megállapodás Kínával, ami a mobilvállalatot is érinti, de ettől még elég rendesen padlóra kerültek. Mint kiderült, a saját fejlesztésű operációs rendszerük és az alkalmazásboltjuk sem áll készen, hogy leválthassa a Google megoldásait, de ha készen állna, az is mindegy lenne, ugyanis közben az ARM is megtagadta a további együttműködést, tehát a telefonokban dolgozó Kirin processzorokat sem építheti tovább a Huawei.

Hirdetés

No, és ezek után, amikor a cég már amúgy is a földön van, még rúgnak bele egy embereset, ugyanis az SD memóriatárolási szabványt felügyelő SD Association is rövid távon kivágta a Huaweit a tagjai közül, természetesen a Trump-féle rendeletre hivatkozva. Ez azt jelenti, hogy a mostantól piacra kerülő Huawei készülékek nem használhatnak SD vagy microSD kártyát tárhelybővítésre.

Ahogy a többi korlátozás esetében, itt is érdemes tudni, hogy a már piacon lévő Huawei mobilokra mindez nem érvényes, tehát azokban a készülékekben, amik már a felhasználóknál vannak, és azokban is, amiket már leszállítottak a boltokba és egyéb viszonteladókhoz, továbbra is megmarad az SD / microSD támogatás.

Emellett egyébként már arról is érkeztek hírek, hogy a Wi-Fi szabványért felelős Wi-Fi Alliance is lépett az ügyben, és "ideiglenesen felfüggesztette" a Huawei tagságát, valamint a kínai gyártó önként távozott a RAM szabványokért felelős JEDEC szervezetből is. Így szinte tényleg elmondhatjuk azt, hogy a jelenlegi helyzet szerint a Huawei képtelen továbbra is Androidra épülő, mai technológiákkal felszerelt mobiltelefont fejleszteni és gyártani.

Persze Trump belengette azt, hogy a 90 napos türelmi idő alatt akár születhet is valamilyen kereskedelmi egyezmény Kínával, ami a Huaweit is kiengedheti az egérfogóból, de erre az égvilágon semmi garancia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.