Hirdetés

A Google-szolgáltatások leváltására készül a Huawei



|

A Huawei Mobile Services platform bővítése a kínai gyártó egyik nagy célja idén, minden Google-szolgáltatásnak lesz alternatívája.

Hirdetés

A Huawei egyik idei fogadalma nem más, mint hogy gőzerővel építi tovább a HMS-t, azaz a Huawei Mobile Servicest, a cég mobilszolgáltatási platformját. A cél az, hogy le lehessen cserélni a Google Mobile Servicest, illetve új funkciókkal bővüljön a gyártó saját alternatívája, aminek hála sem ő, sem pedig a vele együttműködő fejlesztők nem függnek majd úgy az amerikaiaktól. 

Hirdetés

A HMS 14 szolgáltatásból és 9 alaptechnológiából áll, valamint 5 növekedési fázisban lévő megoldásból. Ezek igénybevételéhez Huawei-fiók szükséges, ami sok extra funkciót is kínál. A fejlesztők képesek lesznek a HMS SDK integrálására, és így leválthatják a Google SDK-t. A Huawei törekvéseinek nagy szerep juthat a jövőben, ugyanis az elmúlt hónapok történései és Törökország példája bebizonyították, hogy nem csak egy Amerikával folytatott kereskedelmi háború révén lehet elveszíteni a Google-szolgáltatásokhoz való hozzáférést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.