Hirdetés

Megérkezett az Android 10 a Huawei P30 Pro okostelefonokra



|

Elsőként Kínában vált elérhetővé a stabil EMUI 10 a Huawei P30 Pro mobilokra, de hamarosan globálisan is tölthető a csomag.

Hirdetés

Mostanra több gyártó is frissítette a korábbi csúcskészülékeit Android 10-re, azonban a lista elég rövid: a Google mellett a OnePlus, az ASUS, a Xiaomi és az Essential adott ki Android 10-et korábbi mobilra. A listára végre azonban a Huawei is feliratkozott. 

Hirdetés

A Huawei nemrég ígérte meg, hogy november közepén kiadja az Android 10-alapú EMUI 10 végleges kiadását a P30 Pro és P30 mobilokra, majd november végén a Mate 20 és Mate 20 Pro modelleket is frissíti. 

A gyártó tudta tartani az ígéretet, a P30 Pro készülékek tulajdonosai egy ideje arról számolnak be, hogy megkapták a végleges EMUI 10-et. Logikus persze, hogy elsőként a P30 Pro frissül, hiszen ez az aktuális csúcskészülék a gyártónál (a Mate 30 Pro nem kapható hivatalosan Európában, ráadásul eleve Android 10-et kapott). 

Elsőként most is a kínai felhasználók örülhetnek a frissítésnek, de a következő hetekben elvileg az európai modellekre is eljut az EMUI 10. Ezúttal is igen vaskos a frissítés, 4,99 GB-ot nyom. A hónap végén pedig várhatóan a Mate 20 és Mate 20 Pro is átáll Android 10-re. 

Frissítés: a visszajelzések szerint Európába is befutottak a P30 és P30 Pro frissítései, sőt, a Mate 20 és Mate 20 Pro készülékekre is megérkezett az EMUI 10. Mint szemfüles olvasóink rámutattak, hazánkban is elérhető már a frissítés. Aki nem látja, az a HiCare alkalmazás frissítési menüjén keresztül jó eséllyel egyből elérheti - ezt a tippet "Csak egy vándor" olvasónknak köszönjük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.