Hirdetés

A jövőbe zoomol a technológia



|

Minden eddiginél fejlettebb kameraképességekkel vehetjük birtokba a világot.

Hirdetés

A világ első kamerával rendelkező mobilkészülékét több mint tizennyolc éve dobták piacra, a technológiai fejlődés pedig azóta is töretlenül igyekszik újra és újra megugrani a saját maga által felállított határokat. Ma már senki nem lepődik meg azon, hogy a legújabb modellek egyre jobb kameraképességekkel rendelkeznek és akár profi fotósok képeihez hasonló felvételeket is készíthetünk, a zoomolás terén azonban eddig egyik mobilgyártónak sem sikerült átütő megoldással előállnia. A Huawei most meglépte, amire a fotózás szerelmesei vártak, és ezzel beírta magát a fotózás történetébe.

Hirdetés

A 21. századi mobilgyártás egyik legnagyobb kihívása, hogy bele lehet-e építeni egy 10 mm vastag készülékbe olyan kameratechnológiát, amely felveszi a versenyt a hagyományos DSLR fényképezőgépekkel. A telefonok fejlesztői évről évre egymást túllicitálva igyekeznek megfelelni ennek az igénynek, de olyan technológiai megoldást - például a zoomolás területén -, mint amilyet most tapasztalhatunk, mindeddig nem láttunk.

A Huawei évek óta eláraszt minket innovációkkal a mobilfotózás terén - gondoljunk például a 2016-os P9 széria monokróm és színes lencséit kombináló, a mainstream megoldásoktól elrugaszkodó duál kamerarendszerére -, és úgy tűnik, az idén márciusban bemutatott P30 Pro-val a kínai gyártó bebizonyította, hogy újra képes meglepni a fogyasztókat. Legújabb modelljének kamerarendszere minden eddiginél jobb zoomolási képességekkel rendelkezik, lehetővé téve ezzel, hogy a ne csak a fotózás iránt rajongók, hanem a profi képeket készíteni vágyók is megörökíthessék akár a legapróbb részleteket is. A P30 Pro hátlapján található főkamera 40 megapixeles, f/1.6 rekeszértékű, mely alatt egy 20 megapixeles, széles látószögű lencse, továbbá igazi újdonságként, egy 8 megapixeles, periszkóp prizmás kamera helyezkedik el. Utóbbi az úgynevezett SuperZoom funkció egy periszkópos CMOS szenzorral, amelyre egy tükör 45 fokban vetíti rá a beeső fényt, tökéletes feltételeket teremtve ezzel a fényképezéshez. A stabilizátorral kiegészített egység, amely a gyártó forradalmi megoldásának köszönhetően megbújik a gépházon belül, 5x optikai, 10x hibrid és 50x digitális zoomfunkciót kínál, amellyel akár a nagy távolságokból is beleshetünk, ahová csak szeretnénk, és közben éles képi világot kapunk.

Fotó: HUAWEI P30-Liu Sangen (刘三根)-Indonesia

A P30 Pro nem csak a zoomolás terén teszi magasra a lécet: SuperSpectrum szenzora, amely az elsődleges és másodlagos kamerarendszer RYYB érzékelőinek köszönhetően jóval több fény befogadását teszi lehetővé, a jobb megvilágítású, kiváló minőségű fotók készítését biztosítja. A fotózás során a színhőmérséklet is változtatható, továbbá a készülék támogatja a HDR-tartalmak megjelenítését, ami a 931 nites, pillanatokra elérhető maximális fényerő miatt látványos, a hosszú ideig biztosított csúcsfényerő (529 nit) pedig napfényben is maradéktalan élménnyé teszi a fotózást.

A Huawei P30 Pro sikere várhatóan a tavalyi év csúcsmodelljeinek sikerét is felülmúlja majd, amire minden esélye megvan páratlan fotós és videós képességeinek köszönhetően.

Tudj meg többet a Huawei P30 Pro csúcsmobilról, kattints ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.