Hirdetés

Megint egy tükörreflexes fényképező fotóival reklámozta a csúcsmobilját a Huawei



|

Bizonyos fotók a Huawei szerint a P40 Pro segítségével készültek, de megint kiderült, hogy egy DSLR fényképezővel készítették a képeket.

Hirdetés

Az okostelefonok kamerái többségében már igen jó képminőséget garantálnak, így egyre kevésbé jellemző, hogy csalni próbálnak a marketinganyagokban. A Huawei ennek ellenére megint trükközni akart: egy drága DSLR fényképezőgép fotóit használta a reklámjában, és azt állította, hogy a Huawei P40 Pro készülékkel készítették a képeket. A Weibón egy kampány keretében osztottak meg egy videót, amiben látványos fotókat mutogatnak, amelyek a készülékkel készültek. 

Hirdetés

Az egyik felhasználónak azonban 1-2 kép ismerős volt. Némi kutatás után az 500px adatbázisában gyorsan meg is találta az eredeti fotókat. Kiderült, hogy nem a P40 Próval készültek, hanem a több mint 3000 dolláros Nikon D850 DSLR fényképezővel. 

A Huawei természetesen válaszolt a kérdésekre az ügy kirobbanása után. A cég szerint az egyik szerkesztőjük hibásan jelölte meg a képeket, amikor válogatták a Huawei mobilokkal készült fotókat. Azóta a videót is módosították. A Huawei-t egyébként minden évben leleplezték már emiatt, és mindig valamilyen hibára hivatkozott a vállalat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.