Hirdetés

A Huawei örökre végzett a Google-lel



|

Egy interjúból kiderült, hogy a Huawei soha többé nem akar olyan helyzetbe kerülni, amiben most van, ezért végleg elfordul a Google-től, és saját ökoszisztémájára koncentrál.

Hirdetés

Senki sem tudja, hogy meddig tartja még szorult helyzetben a Huawei-t az amerikai kormány, de mostanra eléggé valószínű, hogy sajnos a P40 Pro megjelenésére nem oldódik meg a helyzet, vagyis nem lesznek Google-szolgáltatások az új csúcsmobilokon. A Huawei éppen emiatt úgy döntött, teljesen függetlenedik az Android köré épített általános ökoszisztémától, és soha többé nem térne vissza a Google-féle appokhoz. Ehelyett a saját platformjába és a HMS-be fektet, és a lehető leggyorsabb növekedésen dolgozik. 

Hirdetés

Az osztrák Der Standard egyik interjújában a Huawei helyi értékesítésért felelős igazgatója, Fred Wangfei elárulta, hogy már nem is igazán terveznek visszatérni a Google védőszárnyai alá még akkor sem, ha időközben feloldanak minden velük kapcsolatos kereskedelmi tiltást. A vezető szerint elegük volt abból, hogy bizonytalanságban kell várniuk, megoldódik-e egyáltalán a helyzet, de ha esetleg igen, akkor is bármikor előfordulhat megint, de ők soha többé nem akarnak ilyen helyzetbe kerülni. Kínában ez persze nem gond, hiszen ott évek óta Google-mentesen működnek az androidos gyártók, ellenben a nyugati piacokon már nem lesz túl könnyű meggyőzni az embereket, hogy felejtsék el azokat a Google appokat és szolgáltatásokat, amelyeket mindenki az Android részének gondol és így szokta meg a használatukat.

A Huawei a függetlenedés érdekében összesen 3 milliárd dollárral mozgósítana idén több mint 4000 fejlesztőt, hogy a HMS platformot tovább építsék. Emellett további 1 milliárdot marketingre fordít a cég, hiszen meg kell valahogy győzniük a potenciális vásárlókat arról, hogy az ő saját alkalmazásboltjuk, levelezőjük, naptáruk és egyéb alkalmazásuk tökéletesen helyettesíti a Play Store-t, a Google Naptárat és így tovább. Ugyanazt az Android alapverziót használja fel, mint a Google, hogy a fejlesztők dolga könnyű legyen, illetve a népszerű amerikai appokat európai közvetítőn keresztül adná ki az App Galleryben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.