Hirdetés

Brutális kamerával és akkuval jön a Huawei P40 és P40 Pro



|

A kiszivárgott specifikációk szerint a március 26-án érkező két mobil nem lesz apróholmi. Persze valami továbbra is égetően hiányzik majd.

Hirdetés

A Huawei a P40 sorozatból a Lite modellt már kiadta (mi pedig már jól le is teszteltük), de a széria csúcskategóriás telefonjait csak március 26-án fogja hivatalosan leleplezni. Naná, hogy már ezekről is kiszivárgott némi előzetes adat, a jelek szerint a gyártók biztonsági rendszere nagyjából egy ementáli sajt és egy atomjaira szaggatott krumpliháló hatékonyságával vetekszik. Mindegy is, nézzük, mit tud (állítólag) a két új Huawei szörny.

Hirdetés

A nemrég megszellőztetett hírek szerint a P40 Pro modellben négy Leica Ultra Vision kamera dolgozik majd a hátoldalon. Ebből egy 50 megapixeles fő szenzor, egy 40 megapixeles másodlagos és egy 12 megapixeles nagylátószögű, valamint egy 3D ToF lencse lesz. A telefon 50x kombinált zoomot tud majd (ez itt is optikai és digitális zoomok összegzéséből jön ki), amelyet képstabilizálással segít. A frontoldalon egy 32 megapixeles szelfikamera figyel majd, amit szintén megtámogat egy mélységérzékelő szenzor. Jó kérdés, hogy ez így szintén fúrt megoldással kerül az előlapra, vagy ennek már kell valamilyen notch (az előzetes rendereken egy fekete kis szigeten van a két szenzor, de a fene tudja, ez lesz-e a végleges megoldás). Szoftveresen egyébként egy Huawei XD Fusion Engine nevű rendszer segíti azt, hogy éles, kontrasztos képeket lőjünk - ez valószínűleg a P40 Lite AI-val támogatott, sorozatfelvételekből összeollózott képjavító megoldásának valamilyen változata lehet.

A "normál" P40-ben az 50 megapixeles főkamera mellett egy 16 megapixeles és egy 8 megapixeles cimbora segédkezik, a kombinált zoom 30-szoros lesz, de itt is elérhető a fent említett XD Fusion Engine. Az előlapon szintén 32 megapixeles szelfikamera lesz, de a mélységérzékelő nélkül.

Akkuval kapcsolatban is jött némi infó: a P40 Próban állítólag 4200 mAh modell dolgozik majd, amely 40W vezetékes és 27W vezeték nélküli gyorstöltést is támogat. A normál P40 egy 3800 mAh kapacitású akksit kap ugyanilyen töltési lehetőségekkel. Ez utóbbi infó mondjuk kissé fura, ha igaz, hiszen a P40 Lite-ban is 4200 mAh akku van, akkor vajon az eggyel nagyobb modell miért kapna ennél kisebbet? Mindegy, meglátjuk, már csak négy nap a bemutatóig.

Egyre viszont biztosan ne számítsunk: a teljes értékű, tehát Google szolgáltatásokkal ellátott Androidra. A P40 és P40 Pro egyaránt a Huawei Mobile Services (HMS) ökoszisztémáját kapja az alap Android fölé, tehát (hivatalos forrásból legalábbis) nem tudunk rá Gmailt, Google Térképet és hasonlókat telepíteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.