Hirdetés

A Huawei a Google nélkül is megelőzné a Samsungot



|

A Huawei azt reméli, hogy még a Google támogatása nélkül is képes lesz megelőzni a Samsungot, és a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává előlépni.

Hirdetés

A Huawei számára igen nehéz év volt a 2019-es, amit az amerikai kereskedelmi tiltásoknak "köszönhet". Emiatt nem tud piacra dobni új termékeket a Google támogatásával, többek között. Ez óriási probléma, azonban a cég alapítója, Ren Zhengfei úgy gondolja, még így is megelőzhetik a Samsungot. 

Hirdetés

A Huawei eredetileg 2020 elejére szeretett volna a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává előlépni. Ezt idén decemberre el is érte volna a szakértők szerint, azonban a Google-támogatás megvonása nemzetközileg rossz hatással volt a növekedésre. A gyengülő európai eladásokat azonban a Kínában tapasztalt erős növekedés ellensúlyozta, de természetesen a Huawei hazai piaca azért véges méretű. 

Amikor a CNN az alapítót az európai piacról és a Samsunggal való harcról kérdezte a Google támogatásának hiányában, akkor ő nagyon, meglepően pozitív volt. 

Szerinte a Google-támogatás hiánya nem lehet probléma, de időbe telik majd a verseny kiéleződése. A Huawei azt reméli, hogy idővel megkapja a licencet, hogy együtt dolgozzon a Google-lel. Addig is persze nagyszabású műveleten dolgozik, ami a Harmony OS mobilos kiadására koncentrál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.