Hirdetés

Praktikus kiegészítőt rejt a Huawei legújabb okosórája



|

A fejlesztésnek a nagyobb órák kedvelői fognak örülni.

Hirdetés

Az okosórák egyre óraszerűbbek, a Huawei mérnökei pedig gondoltak egyet és meglehetősen látványos fejlesztést dobtak piacra, amelynek a praktikumával kapcsolatban egyelőre megoszlanak a vélemények. Az Ars Technica számolt be a Huawei Watch Buds nevezetű időmérőjéről, amely első ránézésre a mostanában divatos, viszonylag vaskos tokkal ellátott férfi karórák stílusát idézi.

A bőrszíjas okosóra számlapja - azaz kijelzője - alatt azonban egy igazi különlegesség rejtőzik: a Huawei ugyanis ide rejtette az órához járó, vezeték nélküli fülhallgatókat. Az ötlet remek, hiszen aki előszeretettel használ hasonló füleseket, az pontosan tudja, hogy milyen macerás lehet a fülhallgatók töltésére szolgáló tokot előkotorni a táska legaljáról, esetleg azon aggódni, hogy nem csúszott-e ki a zsebünkből a buszon rázkódva.

A Huawei Watch Buds kijelzője felnyitható, alatta rejtőznek a fülhallgatók (Fotó: Huawei)
A Huawei Watch Buds kijelzője felnyitható, alatta rejtőznek a fülhallgatók (Fotó: Huawei)

A Huawei Watch Buds legnagyobb előnye tehát, hogy szó szerint bármikor kéznél van, már persze, amikor a csukónkra csatoltuk az órát. A hátránya pedig a különleges tároló megoldás svájcibicska-jellegéből adódik: a fülbe kényelmesen passzoló fülhallgatóknak el is kell férnie az órában, így az meglehetősen vaskosra sikerült. A hivatalos adatok szerint az óra 47x47,5x14,99 milliméteres, amely jóval nagyobb lett, mint a 49x44x14,4 milliméteres dimenziójú Apple Watch Ultra, amelyet már így is sokan túl nagynak találnak.

Hirdetés

További hátránya, hogy a szűkös hely miatt mindössze egy 410 mAh kapacitású akkumulátor került bele, amely egyszerre működteti magát az órát és tölti a fülhallgatókat, ha azok éppen nincsenek használatban. Összehasonlításként, az említett Apple Watch Ultra akkumulátora 542 mAh kapcaitású, amely kizárólag az okosóra működtetésére szolgál.

A Huawei Watch Buds emellett egy 1,43 hüvelykes, 466x466 pixel felbontású OLED-kijelzővel, GPS-szel, szívmonitorral és alvásfigyelővel is fel van szerelve, ezeknek is kell az energia, így az akksi viszonylag hamar lemerülhet. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy az órán a Huawei által kifejezetten az okosórákhoz fejlesztett, a Huawei LiteOS-ra épülő Harmony OS operációs rendszer fut, amely nem azonos a telefonokhoz készült Harmony OS-szel, ami valójában az Android egy mutációja.

A fülhallgatóknak kialakított rekeszek miatt a Huawei Watch Buds akkumulátora gyengébb a versenytársakénál (Fotó: Huawei)
A fülhallgatóknak kialakított rekeszek miatt a Huawei Watch Buds akkumulátora gyengébb a versenytársakénál (Fotó: Huawei)

A Huawei szerint egy töltéssel három napon át lehet használni a Watch Buds minden funkcióját (azaz a fülhallgatókat is), ezzel összehasonlítva, egy átlagos LiteOS-t futtató óra tipikus felhasználás mellett akár 14 napot is kibír töltés nélkül. A fülhallgatók 30 mAh kapacitású akkumulátorokat kaptak, amely a zajszűréstől függően 3-4 órányi zenehallgatásra elegendő, 50 százalékos hangerőnél. A fülhallgatók vezérléséhez nem a fülünkbe helyezett eszközöket kell nyomkodni, elég a fülünkön elvégezni a megfelelő mozdulatokat.

A nyitható konstrukció miatt nem beszélhetünk vízállóságról, a Huawei nem is közölt IP-értéket az óra esetén, míg a fülhallgatók IP54 besorolást kaptak, ami korlátozott porállóságot, illetve cseppállóságot jelent - utóbbi körülbelül arra jó, hogy egy nyári záporban ne legyen baja a készüléknek.

A Huawei Watch Buds órák már előrendelhetőek, a szállításokat március 1. után kezdik meg. Az óráért 542 dollárt, azaz szűk 195 ezer forintot kell fizetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.