Hirdetés

Hülye ötlet iPhone-nal bányászni a bitcoint



|

Logikusnak hangzik, hogy a döbbenetesen erős A11 Bionic chip jó lesz a bányászathoz. Kiderült, hogy mennyit lehet vele keresni, és milyen áron.

Hirdetés

Valószínűleg mostanra senkinek nem kell bemutatni a bitcoint és az egyéb kriptovalutákat - a világ bányászlázban ég, és vannak, akik egyszerűen nem bírják már elkölteni a könnyen jött vagyonukat

Hirdetés

Persze nem mindenki tud befektetni a digitális pénzek valamelyikébe - ekkor azonban jó ötlet lehet a bányászat. Mivel az Apple iPhone X, iPhone 8 és iPhone 8 Plus lapkája, az A11 Bionic a mérések szerint a valaha volt legerősebb mobilos chip, ezért logikusnak tűnik, hogy bányászatra is alkalmas lesz. 

Erre a célra ráadásul egyre szaporodnak a bányászappok. Sajnos ezek általában csak reklámmal telepakolt szemetek, amelyek nem csinálnak semmit. Van olyan, ami működik, azonban a telepítése ezeknek nagyon bonyolult. A MobileMiner például előre letöltött GitHub-anyagokat igényel, a telepítés pedig csak az Xcode és az iOS App Signer segítségével megoldható, vagyis eleve fejlesztőnek kell lenni hozzá. Ezután a tárcakonfiguráció sem maradhat el a bányászat megkezdése előtt. 

Mennyit hoz a konyhára az iPhone-os bitcoinbányászat? Akit nem zavar, hogy az app a háttérben futva állandó jelleggel tűzforróra melegíti a mobilt, és néhány óra alatt kinyírja az akkumulátort, az éjjel-nappali bányászat mellett akár havi 13 dollárt is megkereshet. Ez évi 156 dollárt jelent - ebből persze nem árt levonni a készülék töltésére elhasznált áram díját. 

Ez értelemszerűen nagyon nem éri meg, de néhányan azért kíváncsiak voltak, hogy pénztermelésre is jó-e az iPhone X. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.