Hirdetés

Hűtés nélkül is megy a Crysis az AMD Ryzen 4000 APU-kon



|

Erős 15 wattos chipek a Ryzen 4000-es APU-k, de vajon tudnak Crysist futtatni? A jelek szerint igen, és még bele sem izzadnak.

Hirdetés

A szakértők szerint az AMD jó munkát végzett a Renoir architektúrájával, ugyanis a Renoir APU-k igazából felérnek a rivális Intel processzorokhoz, miközben olyan grafikus teljesítményt kínálnak, mint mondjuk a GeForce MX250. A Ryzen 7 4700U sőt a Ryzen 3 4300U sikereit elnézve pedig jogosan merül fel a kérdés, hogy a trendi játékokat mennyire képes kiszolgálni egy ilyen APU a Radeon RX Vega 7 és RX Vega 5 GPU-kkal támogatva? 

Hirdetés

Fritzchen Fritz maga demonstrálta, hogy a Ryzen 3 4300U elég simán képes futtatni a Crysist. Ami a legjobb az egészben, hogy mindez konkrét hűtés és túlmelegedés nélkül is lehetséges. Persze a hűtőborda és a ventilátor eltávolításának hatására a chip már elkezdett visszavenni a hő miatt a teljesítményéből. A Cinebench R15-ben a szokásos 580 körüli pont helyett így csak 327-et ért el. 

Hasonló eltérést lehetett mérni a 3DMark Time Spy-ban is. Az persze senkinek nem ajánlott, hogy hasonló módosításoknak vesse alá a laptopját vagy éppen rendes hűtés nélkül használja a PC-jét, de ez a teszt azt megint jól mutatja, hogy az AMD valamit nagyon eltalált ezzel a Zen szériával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.